AfterDawn logo

The Pirate Bayn perustaja osti suositun AdBlock Plus -mainosblokkerin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Suosittua AdBlock Plus -mainosblokkausohjelmaa kehittävä saksalainen Eyeo on myyty ruotsalaiselle Flattr Ab:lle. Mikromaksuihin ja -lahjoituksiin erikoistuneen Flattrin perustu The Pirate Baystä tutuksi tullut Peter Sunde vuonna 2010.

Flattrin ja Eyeon aloittivat yhteistyön jo viime kesänä uuden Flattr Plus -palvelun lanseerauksen myötä. Palvelun avulla käyttäjät pystyivät tukemaan sisältöä tuottavia verkkopalveluita. Yksittäisten kertamaksujen sijaan Flattr Plussan käyttäjiä rohkaistiin maksamaan sisällöstä valitsemansa summan kuukausittain, mikä mahdollistaa palveluiden pitkäjänteisen kehittämisen.

Sunden mukaan yhteistyön myötä molemmille osapuolille tuli selväksi, että yhtiöiden visiot ovat samankaltaisia ja tästä syystä ne voisivat myös yhdistyä. Tavoitteena on kannustaa ihmisiä maksamaan nettisisällöistä, jolloin palveluita ei tarvitsisi kehittää mainostuloihin perustavan liiketoimintamallin pohjalta.

5 KOMMENTTIA

Kaffella1/5

Onneksi ABP:tä ei ole tarvinut käyttää sen jälkeen kun uBlock Origin ilmestyi.

G0lden_Kebab2/5

ABP olikin/onkin aika "sold-outein" blokkeri loppuvaiheessa.

Itsekin siirryin uBlockin joka tekee asian täydellisesti, ainuttakaan mainosta en näe ja hyvin osaa erotella mainokset muista "bannereista".

Jos siis joku ei tiennyt ABP:lle maksetaan isoja summia siitä, että se jättää jotkut mainokset blokkaamtta. Mielestäni perse käytäntö joten sai minut vaihtamaan.

RichardvonBacon3/5

Tarkemmin ottaen ja aika merkittävästikin Eyeo osti Flattrin eikä toisinpäin!

OneMember4/5

Siis Eyeo on ostanut Flattrin, eikä toistenpäin, ainakin noiden lähteiden pohjalta.

avthein5/5

AdBlock Plus on ollut eräs tärkeimmistä tietoturvasovelluksista. Kun pahimmat hyökkäykset meikäläisen koneisiin ovat tulleet nimenomaan suomalaisten kaupallisten mediatalojen mainosten kautta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT