Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa

Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa
Kun uusi tekniikka tai uudet toimintatavat kohtaavat vanhan maailman lainsäädännön, niin tuloksena syntyy helposti absurdeja tilanteita. Tästä hyvänä esimerkkinä tuore tapaus Saksasta.

Saksalaisten viranomaisten mukaan YouTuben ja Twitchin kautta ympäri vuorokauden videostriimiä välittävä PietSmietTV-kanavan on hankittava lähetystoimilupa huhtikuun loppuun mennessä. Muutoin hänen nykyinen toiminta voidaan lopettaa kokonaan.PietSmietTV:n toiminta muistuttaa perinteisiä televisio- ja radiolähetyksiä siinä mielessä, että hän saattaa yleisön saataville jatkuvaa ja lineaarista sisältöä. Kanavaa ylläpitävä Peter Smits ei aio venkoilla viranomaisten kanssa, vaan hän hankkii 1000–10 000 euroa maksavan lähetysluvan itselleen. Ylimääräisen byrokratian lisäksi lähetyslupa tarkoittaa ylimääräisiä kuluja: lupa voi maksaa 1000–10 000 euroa.

TV- ja radiotoiminnassa lähetyslupavaatimus on ymmärrettävä, sillä lähetykset välitetään niille tarkoitetuilla taajuuksilla, joita ei tietenkään ole rajattomasti käytössä. YouTube-kanava ei taas tarvitse toimiakseen näitä resursseja.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 28. maaliskuuta, 2017 9:55
Tägit
televisio YouTube televisiokanava Twitch
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 3 kommenttia
 • G0lden_Kebab

  Älyvapaata

  - Always use protection. Safe browsing!

  28.3.2017 15:41 #1

 • Sove92

  Koskahan sama idea tulee Suomen päättäjille mieleen?

  28.3.2017 23:47 #2

 • mcmopo

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sove92: Koskahan sama idea tulee Suomen päättäjille mieleen? Ei taida Suomessa olla samankaltaista palvelua. Muuten varmaan olisi lypsylehmät olleet käsi ojossa jo aikoja sitten.

  Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

  29.3.2017 00:00 #3

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud