AfterDawn logo

Yahoo paljasti viimeisimmän "pikkuhakkeroinnin" luvut: 32 miljoonaa tunnusta

Matti Robinson Matti Robinson

Yahoo on kertonut viimeisten kuukausien aikana lähes jatkuvasti hyökkäyksistä sen tietoturvaa kohtaan. Vuosien takaisista hakkeroinneista on kerrottu parin kuukauden välein ja viimeisimmän tapauksen lukuja on pidätelty tähän päivään saakka.

Yhtiö paljasti kuukausien sisään kolme erillistä tapausta, joissa hakkerit ovat päässeet käsiksi käyttäjien tietoihin. Näistä viimeisin paljastettiin viime vuoden lopulla kaikessa hiljaisuudessa. Hiljattain tapaus nousi kuitenkin uudelleen pinnalle, kun sen ilmoitukset käyttäjille rantautuivat Twitteriin.

Tällöin ei kuitenkaan ollut tiedossa tarkalleen millaisessa mittakaavassa ongelmia oli ilmentynyt. Edeltävien kahden hakkeroinnin mittakaavaan ei kuitenkaan päästy, paljastetaan nyt Yahoon toimesta.

Vaikka se vaikuttaa hyvältä uutiselta, niin täytyy muistaa, että kaksi edellistä tapausta rikkoivat molemmat maailman suurimman tietovarkauden rajapyykit. Ensimmäisessä vaarantui n. 500 miljoonan tiedot ja toisessa potentiaalisesti jopa miljardin käyttäjän yksityisyys. Kolmas, ja tällä hetkellä viimeisin, tietoturva-aukko johti n. 32 miljoonan käyttäjätunnuksen hakkerointiin.


Yahoosta käy parhaillaan kauppaa verkkojätti Verizonin kanssa ja hakkeroinnit ovat jo maksaneet tarjouksesta 350 miljoonaa dollaria.

Yhtiön toimitusjohtajana ongelmavuodet ollut Marissa Mayer jää ilman käteisbonuksia viime vuodelta ja on vapaaehtoisesti luopunut pääomapalkkioista tältä vuodelta, kertoo Reuters.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT