AfterDawn logo

Sonyn uutuuslaite muuttaa kodin kaikki pinnat kosketusnäytöksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Miltä kuulostaisi projektorilaite, jonka avulla minkä tahansa kodin pinnan voisi muuttaa kosketusnäytöksi? Kuulostaa aika hyvältä ja siksipä Sonykin on sellaisen laitteen kehittänyt, kyseessä on Sony Xperia Touch.

Xperia Touch ei siis ole mikään perinteinen projektori, joka osaa heijastaa kuvia valkokankaalle, vaan laitteen esittämä käyttöliittymä on täysin interaktiivinen: voit pelkällä sormella painaa nappuloita, piirtää kuvia tai pelata pelejä projektorin heijastaman kuvan päällä. Projektorin esittämä kuva toimii siis tietyllä tapaa isona kosketusnäyttönä. Sovelluksia ja pelejä laitteeseen voi ladata Google Play Storesta.

Käyttötapoja laitteelle löytyy lukuisia, kuten alla olevasta videosta näkyy, ja sovelluskehittäjät keksivät ajan kanssa varmasti vielä paljon lisää. Laitteen 1499 euron hinta voi kuitenkin hirvittää monia, joten suurta sensaatiota siitä ei kuluttajien keskuudessa välttämättä tule. Yritykset saattavat tosin keksiä sille paljonkin käyttöä. Sony Xperia Touch tulee myyntiin Suomessa toukokuussa.


Xperia Touchista löytyy Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth 4.2, NFC sekä HDMI- ja USB Type-C -portit. Sisäistä tallennustilaa on 32 gigatavua, mutta microSD-paikan avulla muistia saa tarvittaessa lisääkin.

3 KOMMENTTIA

Abcabc3751/3

Videolla ei näy yhtäkään järkevää käyttötarkoitusta. Kallis ja turha lapsen lelu.

Abcabc3752/3

Videolla ei näy yhtäkään järkevää käyttötarkoitusta. Kallis ja turha lapsen lelu.

user@org (vahvistamaton)3/3

Lainaus:

Xperia Touch ei siis ole mikään perinteinen projektori

Eli onko tämä ihan itsenäinen laite, johon pitää hankkia tähän laitteeseen suunniteltuja apseja , eli vähän pettymys, vai projektori, jota voi käyttää muiden laitteiden kanssa , esim tietokoneen tai puhelimen koketusnäyttönä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT