Google ja murhasta tuomittu suomalainen kiistelevät hakutuloksista

Google ja murhasta tuomittu suomalainen kiistelevät hakutuloksista
Google aikoo valittaa Helsingin hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen jutussa, jossa hakukoneyhtiötä vaaditaan poistamaan hakutuloksista murhasta syytetyn henkilön tietoihin johtavat linkit. Asiasta uutisoi Yle.

Tapauksen kiistanaiheena on kaksi linkkiä, joiden takaa löytyy tietoja miehen saamasta murhatuomiosta sekä hänen terveydestä. Linkit löytyvät Googlella kun hakusanana käytetään miehen nimeä. Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio vaati Googlea poistamaan hakutuloksista kyseiset linkit runsas vuosi sitten, koska hänen näkemyksensä mukaan miehen sairaus laajentaa hänen yksityisyydensuojaa.Google on vastustanut tietojen sensurointia sananvapausperusteilla. Hallinto-oikeus ei asettunut Googlen puolelle, joten hakukoneyhtiö valitti päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Asiaa käsitellään joko KHO:ssa tai vaihtoehtoisesti juttu palautetaan hallinto-oikeuteen uudelleenkäsiteltäväksi. Googlen mukaan hallinto-oikeus ei esittänyt mitään perusteluita linkkien poistamiselle.

Googlen näkemyksen mukaan yleisöllä on oikeus löytää tietoja raakaan murhaan syyllistyneestä henkilöstä ja siitä, miksi hän välttyi elinkautiselta.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 19. tammikuuta, 2017 12:51
Tägit
Google tietosuoja hakukone Oikeus tulla unohdetuksi tietosuojavaltuutettu
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 1 kommentti
 • avthein

  Lainaus: ...yleisöllä on oikeus löytää tietoja raakaan murhaan syyllistyneestä henkilöstä ja siitä, miksi hän välttyi elinkautiselta Kumpi on tärkeämpi ihmisoikeus, sananvapaus vai murhaaminen?

  Tietääkö joku kyseisen hakutuloksen linkin? Sen voisikin tähän samaan yhteyteen ympätä niin tulee samalla kerratuksi mitä tarkoittaa Streisandin ilmiö
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Streisandin_ilmi%C3%B6

  "Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

  22.1.2017 20:08 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud