YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – "Se ei riitä"

YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – Se ei riitä
Taylor Swift ja monet muut artistit ovat kritisoineet voimakkaasti YouTubea ja Spotifyta siitä, että ne mahdollistavat musiikin kuuntelemisen täysin ilmaiseksi. Molemmissa tapauksissa artistit saavat kyllä oman osuutensa palveluiden mainostuloista, mutta mainokset eivät tuota yhtä hyvin kuin maksullisten palveluiden käyttäjien kuuntelukerrat.

YouTube yrittää tuoreessa blogikirjoituksessaan korostaa ilmaispalveluiden tuottamien mainostulojen merkitystä artisteille, jotka ovat tähän asti pitäneet mainosrahotteisia palveluita lähinnä heidän riistäjinään. Nettivideopalvelun mukaan se on viimeisen 12 kuukauden aikana tilittänyt musiikkiteollisuudelle yli miljardi dollaria.

Blogikirjoituksessaan YouTube toteaa tulevaisuuden olevan valoisa ilmaispalveluissa musiikkiaan levittäville artisteille. Mainostulojen ennustetaan kasvavan tulevina vuosina entistä suuremmiksi, kun mainonta siirtyy hiljalleen televisio- ja radiokanavilta verkkoon. YouTuben liiketoimintajohtaja Robert Kyncl uskoo vakaasti, että tulevaisuudessa mainosrahoitteisista palveluista tulee artisteille yhtä tärkeä tulonlähde kuin tilauspalveluista.

Ääniteteollisuutta edustava IFPI ei ole kuitenkaan vakuuttunut YouTuben todisteluista. Esimerkiksi Spotify maksoi levy-yhtiöille vuonna 2015 kaikkiaan kaksi miljardia dollaria, mikä on noin 18 dollaria per käyttäjä per vuosi. YouTube sen sijaan yltää vain yhteen dollariin per käyttäjä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 8. joulukuuta, 2016 14:55
Tägit
Spotify YouTube suoratoisto YouTube Red
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 6 kommenttia
 • Vilperi13

  Olenko minä tyhmä vai miksi laskutoimitukseni ei täsmää?
  Spotify=2Mrd dollaria maksettu eli 18 dollaria per käyttäjä
  Youtube=1Mrd dollaria maksettu eli 9 dollaria per käyttäjä

  Mutta artikkelissa puhutaan Youtuben osalta vain yhdestä dollarista per käyttäjä. Missä meni vikaan?

  Asus M5A97 EVO R2.0 | AMD FX-8320 4,4Ghz | GTX 970 WINDFORCE 3X OC Edition 1420mhz/7400mhz | XFX 650W XXX Edition Semi Modular 80+ Bronze | Kingston HyperX 2x4GB 1600Mhz | Noctua NH-D15 | Fractal Design Define R4 Black Pearl | Windows 10 64-bit |Kingston V300 120Gb SSD |Kingston V400 240Gb SSD | Western Digital Blue 500Gb 7200rpm |ASUS 25" PB258Q 2560x1440 IPS | Corsair Strafe RGB MX Red | Steelseries Rival 100 |

  8.12.2016 15:45 #1

 • Duschu

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13: Olenko minä tyhmä vai miksi laskutoimitukseni ei täsmää?
  Spotify=2Mrd dollaria maksettu eli 18 dollaria per käyttäjä
  Youtube=1Mrd dollaria maksettu eli 9 dollaria per käyttäjä

  Mutta artikkelissa puhutaan Youtuben osalta vain yhdestä dollarista per käyttäjä. Missä meni vikaan?
  Olet tyhmä.
  Youtubella on kymmenkertaisesti enemmän käyttäjiä.
  Spotifyn noin 100milj vastaan Youtuben noin 1mrd.
  Miljardi jaettuna miljardilla on yksi.

  8.12.2016 17:53 #2

 • OneMember

  * YouTuben 800 miljoonaa käyttäjää, josta 1 miljardi muusikoille.
  * Spotifyn 100 miljoonaa käyttäjää, josta 2 miljardia muusikoille.

  Eli onhan tuossa suuri ero.

  8.12.2016 17:58 #3

 • DeNiWar

  Olisi parempi kun artistien musiikkia ei olisi tarjolla yhdessä ainoassakaan mainosrahoitteisessa palvelussa ja piraatitkin lopettaisivat toimintaansa eikä yksikään enää koskaan edes yrittäisi ladata ilmaiseksi mistään.
  Koittakoot saada myytyä köyhtyvälle kansakunnalle musiikkiaan isolla rahalla kalliissa maksullisessa palvelussa/formaatissa ja katsokoon tuottaako massia lompsaan huomattavasti paremmin kuin nykyinen malli. Monikohan ostaa summanmutikassa tuntemattoman aristin tuotoksia kalliilla ellei ole päässyt kuulemaan millaista tuotosta se suoltaa.

  Kansakunnan köyhtyminen ei ole vain suomen ongelma vaan koskee kaikkia maapallon maita joissa raha on vallassa ja rikkaat tahtovat kerätä sen kaiken itselleen ja ottaa itseään köyhemmiltä kaiken pois keinoja kaihtamatta.

  8.12.2016 22:54 #4

 • akse

  Paskaa musiikkia. En ole vuosiin oikein kuunnellut mitään uutta.

  9.12.2016 08:32 #5

 • coocie98

  Luonnollinen jatkokysymys on, että ovatko kaikki Youtuben miljardi käyttäjää katsoneet IFPIn videoita ja kuinka monta kertaa. Käyttäjälukujen katsominen ei kerro paljoa. Oletan kuitenkin, että mainosrahoitteisesti ei tule yhtä hyviä tuloja kuin kuukausumaksullisilla, mutta eipä nuo mainosrahoitteiset ole aina äänenlaadulla pilattu.

  9.12.2016 09:26 #6

© 2018 AfterDawn Oy