Adobe kehittää uutta ohjelmaa: Lisää äänitallenteisiin sanoja, joita ei sanottu

Adobe kehittää uutta ohjelmaa: Lisää äänitallenteisiin sanoja, joita ei sanottu
Taitavissa käsissä Photoshopilla saa aikaa hyvin realistiselta vaikuttavia kuvamuokkauksia aikaan, joten koskaan ei voi tietää onko kuvassa kaikki todellista vai onko sitä käsitelty jollakin tapaa. Tulevaisuudessa omiin korviinkaan ei voi enää luottaa.

Adobe kehittää nimittäin uutta äänenkäsittelyohjelmistoa, joka perinteisten parannustyökalujen lisäksi tarjoaa mahdollisuuden lisätä puheeseen sanoja, joita puhuja ei edes maininnut äänitteessä. Adobe Research ja Princeton Universityn kehittämän teknologian ansiosta studionauhoituksia ei tarvitsisi tehdä uudestaan, vaikka ääninäyttelijä tai uutistenlukija ei olisikaan huomannut sanoa tiettyä sanaa.Viihdeteollisuuden lisäksi Project VoColla lienee kysyntää myös epäeettisempiin käyttötarkoituksiin.

Sanojen lisääminen nauhoitteelle vaatii ainakin tällä hetkellä yli 20 minuutin edestä valmista puhetta, jotta teknologia oppisi matkimaan puhujan puhetyyliä tarpeeksi vakuuttavasti. Kun tämä vaatimus on täytetty, niin sanojen lisääminen onnistuu helposti: äänianalyysin tuottaman tekstin joukkoon lisätään vain niitä sanoja, joita halutaan mukaan nauhoitteelle.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 4. marraskuuta, 2016 9:52
Tägit
Adobe Photoshop Adobe Project VoCo
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 3 kommenttia
 • Zeitsei

  Eli tulevaisuudessa kannattaa olla puheesta monta äänitystä. Vertaamalla näiden synkroniaa huomaa helposti, missä kohtaa tapahtuu "lisäys".

  4.11.2016 22:54 #1

 • AimoHuikka

  Korsoraattori 2.0

  Voi huudella tallenteihinsa vapaasti sanoja SUCK, DICK ja COCK ja aina voi syyttää että "emmää mutta kun Adobe" ja levitellä käsiään.

  7.11.2016 08:07 #2

 • tonttila

  poliisin kuulusteluissa kätevä. vaikka kuinka kiistät niin tunnustus tulee nauhalle kuitenkin.

  8.11.2016 15:35 #3

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud