AfterDawn logo

Elon Musk paljasti akkuinnovaatioita jo ennen tämänpäiväistä tilaisuutta

Matti Robinson Matti Robinson

Teslalla menee tällä hetkellä varsin lujaa, ainakin pariin edellisvuoteen verrattuna, ja tulevaisuus näyttää kirkkaalta itsestään ajavine autoineen, mutta yhtiön keulahahmo Elon Musk tunnetaan ihmisenä, joka ei jää lepäämään laakereilleen.

Yhtiöllä onkin tänään (Suomen aikaa aamuyöstä) jälleen lehdistötilaisuus, jossa uutta innovaatiota esitellään kansalle. Elon Musk ei ole tosin jaksanut odottaa julkistuksiensa kanssa edes tilaisuuteen saakka, vaan kertoi jo eilen Powerpack-akkuteknologian kehityksestä. Uusi kakkosversio teknologiasta tarjoaa nyt tuplasti varastointikykyä samassa paketissa. Kaksinkertaisen energiatiheyden lisäksi Powerpack on myös helpommin liitettävissä ja tarjoaa markkinoiden edistyneimmän invertterin.

Powerpackin uusiminen on kuitenkin vasta alkua Teslan tämän viikon akku-uutisille, jotka keskittyvät tietysti tilaisuuteen, josta odotetaan uusia tuotteita aurinkopaneelien ja Powerpackin sisartuote Powerwallin osalta. Todennäköisesti tulossa on siis Powerwallin kakkosversio, joka on vuotokuvien mukaan ainakin neliskanttisempi ja kenties laihempi, mutta kenties Powerpackin tapaan kaksi kertaa edeltäjää energiatihempi.


Katolle sijoitettavien aurinkokennojen suhteen on vielä paljon arvailujen varassa, mutta tiedot kertovat, että "solar roof" olisi perinteisen kattolaatan korvaava ja aurinkoenergiaa keräävä kattomateriaali. Kyse olisi siis erityisesti uudisrakennukseen suunnatusta innovaatiosta eikä niinkään vanhojen kattojen päälle laitettavasta paneelista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT