AfterDawn logo

Oculus osti itselleen oman näyttöteknologian – Mikro-LEDit VR-laseihin?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

VR-laseja kehittävä Oculus on parin viime vuoden aikana ostanut muutamia yrityksiä parantaakseen virtuaalilasiensa liiketunnistusta ja mahdollistaakseen käden liikkeen jäljittämisen ilman erillisiä ohjaimia. Nyt yhtiö panostaa näyttötutkimukseen.

Näyttökehitykseen Oculus laajenee ostamalla irlantilaisen infiniLED-yrityksen, joka on erikoistunut niin sanottujen mikro-LED-pohjaisten näyttöjen tutkimiseen. Mikro-LED-näytöissä taustavalaistus on toteutettu lisäämällä jokaisen pikselin taakse itsenäisesti toimiva pieni valoa lähettävä diodi. Järjestelyn avulla näytön valaistusta voidaan säätää pikselikohtaisesti ja mustissa alueissa taustavalaistus voidaan sammuttaa kokonaan, jolloin energiankulutus pienenee tavallisiin LED-näyttöihin verrattuna.

InfiniLEDin mukaan tavalliset OLED- ja LCD-näytöt kuluttavat energiaa jopa 20–40-kertaisesti sen näyttöteknologiaan verrattuna. Näyttö on esimerkiksi älypuhelimissa yksi energiasyöpöimpiä komponentteja, joten mikro-LED-näytöillä on mahdollista parantaa oleellisesti akkukestoa. Väritoiston ja kirkkauden sanotaan olevan myös mikro-LED-näytöissä oleellisesti parempia kuin nykyisissä näytöissä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT