AfterDawn logo

Oculus esitteli VR-nettiselaimensa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Pelien ja sovellusten lisäksi Oculus haluaa tuoda VR-käyttökokemuksen myös verkkosisältöihin. Urakan aloittamiseksi Oculus esitteli Connect-kehittäjätapahtumassa Carmel VR -verkkoselaimen ja React VR -kirjaston.

React VR on käytännössä Facebookin ylläpitämän React.js-kirjaston pohjalta luotu uusi JavaScript-kirjasto, jonka tehtävänä on esittää verkkosivuille lisättyjä sisältöjä VR-laseille sopivassa muodossa, jolloin käyttäjän ei tarvitse erikseen ladata sisältöjä laitteen paikalliseen muistiin. Nettisisältöjen katselu onnistuu tietokoneiden ja puhelimien tapaan verkkoselaimen kautta, joten Oculus kehitti tarkoitusta varten oman Carmeliksi nimetyn VR-selaimen.

Tavallisten kaksiulotteisten verkkosivujen kohdalla VR-kokemus ei välttämättä tarjoa mitään lisäarvoa, mutta tekniikan edut tulevat paremmin esiin kolmiulotteisten sisältöjen kohdalla. VR-laseja voitaisiin hyödyntää esimerkiksi 360-asteisissa videoissa ja -kuvissa sekä esimerkiksi erilaisissa räätälöintipalveluissa (Renault on esimerkiksi kehittänyt tällaisen).


React VR on yhteensopiva WebVR-rajapinnan kanssa, joten React VR:ää käyttävien sisältöjen yhteensopivuus ei rajoitu pelkästään Oculuksen Carmel-selaimeen. Chromeen WebVR-tuki on tulossa tämän vuoden aikana.

1 KOMMENTTI

Snifferr1/1

Facebookille yksi keino lisää trackata käyttäjiä ja myydä tiedot mainostajille. No thx.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT