AfterDawn logo

Teslan Model S:ään ja X:ään tulossa merkittävä parannus?

Matti Robinson Matti Robinson

Teslan mullistavin auto on vielä kehityksen alla, mutta jo tällä hetkellä markkinoilla olevat kulkupelit rikkovat rajoja. Model S:n on paitsi huippunopea, niin tarjoaa useimmat EV-kilpailijat murskaavan kantaman ja samaa voi tietysti sanoa Model X:stä. Nyt tulossa on väitetysti uusi malli, joka entisestään pidentää etumatkaa.

Jo kuukausien ajan huhuttu 100 kilowattitunnin Model S saattaa olla aivan pian ovella. Tällä hetkellä Tesla tarjoaa 60, 70, 75 ja 90 kilowattitunnin vaihtoehdot, joista jälkimmäinen on saatavilla vain kaksimoottorisena. Uusi malli toisi autolle merkittävästi lisää kantamaa, joka helpottaa tietysti erityisesti maissa, joissa latausmahdollisuuksia ei ole paljoa tarjolla.

Kantama tällä hetkellä markkinoilla olevilla malleilla vaihtelee alle 250 mailista (n. 400 km) noin 330 mailiin (n. 530 km). Kenteken.tv:n mukaan uusi malli on hyväksytty EU:n toimesta ja tarjoaa peräti 380 mailin eli 613 kilometrin kantaman.


Luvuissa vertailua on tehty 90 kilowattitunnin akkuun, joka on tarjonnut aiemmin luvattua parempaa kantamaa ja pystyy sekin parhaimmillaan 550 kilometriä. Taulukko paljastaa myös, että samainen akkukapasiteetti on tulossa myös Model X:lle.

Toistaiseksi Elon Musk on ollut varsin vaitonainen P100D:n virallistamisesta, mutta kehui takapuskurin plakaatin paljastanutta hakkeria Twitterissä hyvästä hakkeroinnista. Lähes selvää siis on, että uusi akkuvaihtoehto on tulossa, mutta milloin? Nähtäväksi myös jää tuleeko akkukapasiteetin mukana jotain muutakin parannuksia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT