AfterDawn logo

Netflix kertoo miksi yksityisyys on tärkeää

Matti Robinson Matti Robinson
2 kommenttia

Voisi helposti luulla, että maailman suurimman suoratoistovideopalvelun henkilöstö koostuisi pitkälti pukumiehistä ja sisältösopimuksia värkkäävistä myyntitykeistä, mutta todellisuudessa yhtiön alaisuudessa on valtava armeija teknologioita tuntevia ohjelmisto-osaajia. Tästä kertoo paitsi jo palvelun alkuajoista vahva alustatuki niin myös lähes moitteetta toimiva suoratoisto.

Netflix on värkännyt Reed Hastingsin ja muiden keulahahmojen taustalla kovasti alan vakuuttavinta jakelukanavaa ja sen ohjelmistoa. Tähän kuuluu Open Connect Appliances -verkko, jonka tehokkuutta on edistetty yhteistyössä palveluntarjoajien kanssa. Netflixin mukaan Seuraava askel palvelun parantumiseen on salaus.

Yksityisyys on nykypäivien internetin yksi selvästi merkittävimmistä ominaisuuksista. Sitten WikiLeaksin ja Edward Snowdenin on yksityisyys ja yhteyksien salaus otettu vakavammin myös tavallisten ihmisten toimesta. Tämä on muun muassa maailman suurimman pikaviestimen, WhatsAppin, yksi tärkeimmistä ominaisuuksista.


Nyt Netflix kertoo, että HTTPS:n tarjoamat salatut yhteydet ovat tulossa osaksi Netflixiä. Tämä hankaloittaa muun muassa tiedon sieppaamisen lähettäjän ja vastaanottajan välistä kolmansien osapuolien toimesta. Vaikka palvelu ei tarjoa kovinkaan arka-aiheista sisältöä, niin kukapa haluaa muita urkkimaan Netflix-kokemusta.

Tämän lisäksi Netflixillä on tietysti myös oma lehmä ojassa. Salaus tyydyttää varmasti sisällöntuottajia, joiden sisältöä on entistä vaikeampi käyttää hyväksi. Netflix saa salauksen avulla pidettyä myös ei-halutut analytiikkasovellukset pois paljastamasta yhtiön salaisia katsojalukuja.

Tarkemmat toimintaperiaatteet vuokaavioineen löytyvät Netflixin teknologiablogista.

2 KOMMENTTIA

Lumikki1/2

Yksityisyyden tarkastelussa kun puhutaan asiakkaan ja yrityksen välisestä asiasta on mukana kolme osapuolta. Asiakas eli onko asiakas huolimaton oman yksityisyytensä suhteen. Yritys eli rikkooko yritys itse oman asiakkaansa yksityisyyttä. Sekä se kolmas osapuoli eli joku täysin ulkopuolinen pääsee rikkomaan asiakkaan yksityisyttä.

Otan asian esille koska kun puhutaan salauksesta niin näillä puututaan vain siihen kolmanteen osapuoleen.

muppis2/2

Lumikin kirjoittamassa esimerkissä se kolmas osapuoli ei ole sopimuksen mukainen. Entäpä sitten, kun se on ja asiakas ei ole lukenut käyttöehtoja tai ei yksinkertaisesti tiedä kuinka tarkkoja tietoja yritys vuotaa hänestä sopimuksen puitteissa kolmannelle osapuolelle? Siihen ei liikenteen salaus auta.

Ja ihmetyttää, että kun Netflix on aina ulissu piratismista ja salauksien tarpeesta, että http liikenne ei ole ollut salattua alusta asti. Ei se mikään amerikan temppu kuitenkaan ole.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT