AfterDawn logo

Euroopassa avataan ensimmäinen bitcoin-sijoitusintrumentti – Taustalla suomalaisnimi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Bitcoiniin suhtauduttiin pitkään lähinnä "nörttien leikkikaluna", mutta nyt siitä on kiinnostuttu vakavammin myös finanssimarkkinoilla. Euroopassa on nimittäin avattu ensimmäinen bitcoiniin pohjautuva pörssinoteerattu sijoitusinstrumentti (ETI).

Kaupankäynti BitcoinETI-instrumentilla alkaa tällä viikolla Gibraltarin pörssissä sekä Saksan Deutsche Boersessä. Kauppojen selvitys tapahtuu perinteisellä tavalla Clearstreamin ja Euroclearin kautta, joten bitcoinin taustalla olevaa lohkoketjuteknologiaa ei hyödynnetä eikä kaupankäynti muutoinkaan ole samalla tavalla anonyymiä kuten bitcoinin kohdalla.

Yhdysvalloissa Winklevossin veljekset ovat olleet kiinnostuneita perustamaan bitcoinin ympärille pörssinoteeratun rahaston (ETF), mutta maan tiukka lainsäädäntö on ainakin toistaiseksi hidastanut suunnitelmien toteuttamista. Yhdysvaltalainen ARK Investment Management perusti jo viime vuonna bitcoiniin sijoittavan rahaston, mutta se sijoittaa pääomia myös muille aloille.


Eurooppalaisen intrumentin taustalta löytyy Revoltura Limited, jonka yksi omistaja ja toimitusjohtaja on suomalainen Ransu Salovaara.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT