AfterDawn logo

BD:n uusi robottikoira osaa uusia temppuja

AfterDawn AfterDawn

Olemme kertoneet usein Boston Dynamicsin robotiikasta, ja syystä. Kyse on yhdestä mielenkiintoisimmista robotiikkalabroista, joissa keskitytään erityisesti humanoidi- ja koiramaisiin robotteihin ja niiden liikkeeseen.

Vaikka BD laitettiin Googlella myyntiin, niin se ei missään nimessä tarkoita, etteikö siellä edelleen tehtäisi kovasti töitä uusien innovaatioiden eteen.

Yhtiön uusin toteutus on SpotMini, joka on pienempi versio aiemmin nähdystä Spotista. SpotMini osaa muun muassa kyyristyä pöytien alitse ja nostaa itsensä pystyyn kaatuessaan sarjakuvatyyliin banaaninkuoriin.

SpotMini ei myöskään vaadi hydrauliikkaa, vaan toimii täysin sähkömoottoreilla, joka tekee siitä myös yhtiön hiljaisimman robotin. Akkua vain noin 25 kilon (Spot painaa yli 100 kiloa) koiralla kestää noin puolentoista tunnin ajan.


Pidemmittä puheitta SpotMinin esittelyvideon pariin.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT