AfterDawn logo

Valve panostaa täysillä virtuaalitodellisuuteen – Kolmannes resursseista varattu VR:ään

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Virtuaalitodellisuuden kaupallistuminen lähti kunnolla alkuun keväällä kun Oculus toi myyntiin Rift-lasinsa ja hieman myöhemmin sitä seurasi HTC:n ja Valven yhdessä kehittämä Vive. Vaikka virtuaalitodellisuus on mediatyyppinä vielä lapsenkengissä, panostaa Valve siihen huomattavan paljon.

Valvella virtuaalitodellisuuden parissa työskentelevä Alan Yates paljasti Vive-aiheisessa Reddit-viestiketjussa, että nykyisin jopa kolmannes yhtiön työntekijöistä toimii VR:ään liittyvien tehtävien parissa. Valven tuoteportfolioon kuuluu Steam-pelijakelualusta ja sen ympärille luotuja laitteita sekä varsinaista pelikehitystä. VR:ään sijoitettuja voimavaroja voidaan siis kokonaisuutta tarkastellen hyvinkin suurena.

Reddit-kommentissaan Alan Yates mainitsee nopeasti, että uuden sukupolven tuotteiden olevan jo kehitteillä ja että niiden kehityksestä vastaa suurilta osin samat henkilöt, jotka ratkoivat Valven ensimmäisen sukupolven VR-tuotteiden ongelmia. Valvelta on lähtenyt joitain henkilöitä Oculukselle, mutta tämä ei näytä häirinneen VR-kehitystyötä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT