AfterDawn logo

BitTorrentia voi käyttää myös live-videon esittämiseen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Vertaisverkkoteknologiaa aktiivisesti kehittävä BitTorrent on julkaissut uuden BitTorrent Live -videopalvelun, joka antaa sisällöntuottajille mahdollisuuden esittää live-videosisältöä ja tarjoaa vaihtoehdon nykyisin käytettävälle HLS-suoratoistotekniikalle (HTTP Live Streaming).

BitTorrentin mukaan HLS:n suurimpana ongelmana on suuret viiveajat lähetyksessä. BitTorrent Liven avulla viive olisi mahdollista kutistaa alle 10 sekuntiin ilman mittavaa sisällönjakeluverkon (CDN) käyttöä. BitTorrentille tyypilliseen tapaan palvelun taustalla on vertaisverkkotekniikka, eli lähetyksen seuraajat jakavat samalla videota muille katsojille.

Liven sisältö koostuu tällä hetkellä 13 kanavasta, jotka esittävät tapahtuma-, konsertti- ja videopodcast-sisältöjä. Uusia kanavia on kuitenkin tulossa myöhemmässä vaiheessa. Palvelusta on tulossa maksullinen ja mainosrahoitteinen versio.


BitTorrent julkaisi jo aiemmin samannimisen palvelun beta-testiin. Uusin julkaisu on kuitenkin luotu täysin uudelleen aiemman kokeilun kautta saatujen kokemusten pohjalta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT