AfterDawn logo

Magic Leap esitteli mihin sen ihmelasit pystyvät

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Virtuaalitodellisuudessa eletään parhaillaan jännittäviä aikoja, kun ensimmäisten todellisten VR-lasien toimitukset ovat alkaneet kuluttajille. Kilpailu on kuitenkin kovantumassa, sillä samoille apajille ovat hamuamassa myös laajennettuun todellisuuteen perustuvien laitteiden kehittäjät.

Microsoftin HoloLens on ehkä tunnetuin laajennettua todellisuutta hyödyntävä katselulaite, mutta samalla alalla operoi myös pienempiä yrityksiä. Näistä yksi on Magic Leap, joka on onnistunut hämmästyttävän hyvin saamaan markkinoilta rahoitusta, vaikka sillä ei ole lainkaan myytävää tuotetta. Muun muassa Google on sijoittanut rahaa Magic Leapiin.

Kuten jutun lopusta löytyvästä esittelyvideosta nähdään, on Magic Leapin kehittämän laitteen käyttöliittymä olennaisesti samanlainen kuin Microsoftin HoloLensissä. Magic Leapin erikoisuus on kuitenkin sen kehittämä projektiojärjestelmä, jossa lasin reunoilta lähetetty valo projisioidaan silmille pienten nanoharjanteiden kautta. Paljoa tämän enempää lasien tekniikasta ei tiedetä, eikä lasien ulkonäköäkään ole haluttu vielä esitellä julkisuudelle. Käyttöliittymän ohjausmekanismikaan ei tule ilmi videoilta.



TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT