Google yrittää kitkeä "väärennetyt latausnappulat" netistä – Vaikuttaa torrent-sivustoihin

Google yrittää kitkeä väärennetyt latausnappulat netistä – Vaikuttaa torrent-sivustoihin
Seuraavan kerran kun yrität avata Chromella freeware-ohjelmien lataussivustoa tai esimerkiksi torrent-sivustoa Linux-distron lataamiseksi, saatat törmätä uutiskuvassa näkyvään punaiseen ilmoitukseen. Ilmoitus varoittaa sivustolta mahdollisesti löytyvistä petollisista mainoksista.

Ilmoituksen laukaisee mainoksiin upotetut väärennetyt latauspainikkeet, joilla sivustolla vierailevaa käyttäjää harhautetaan vierailemaan haitallisella sivustolla. Googlella ollaan ilmeisesti tultu siihen tulokseen, etteivät ihmiset tunnista mitkä ovat sivustolla näytettävien mainosten "latausnappuloita" ja mitkä ovat oikeita halutun tiedoston lataamiseen johtavia latauspainikkeita.

Hälytysilmoituksilla Google pakottaa sivustojen ylläpitäjiä katsomaan tarkemmin mitä mainoksia ne esittävät ja tätä kautta pitää huolen Chrome-käyttäjien tietoturvasta.

Mikäli haluat varoituksesta huolimatta siirtyä sivustolle, se onnistuu klikkaamalla ilmoituksen lopusta Tiedot-linkkiä ja sen jälkeen vielä tekstin seasta löytyvää "siirtyä mahdollisesti haitalliselle sivustolle" -linkkiä. Mitään isoa "Ohita ilmoitus" -painiketta ilmoituksessa ei ole, joten ilmoituksen ohitusmahdollisuus on haluttu piilottaa hyvin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 13. huhtikuuta, 2016 9:59
Tägit
tietoturva Google Chrome Google BitTorrent torrent tietoturva-aukko
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 6 kommenttia
 • JussiFX

  No, tavallaan ihan hyvä vaan. Itsekin on joskus tullut klikattua ovelasti sijoitettua "Lataa" mainosta, kun oikea latausnappula on huomattavasti huomaamattomampi.

  13.4.2016 10:43 #1

 • Abexi

  Itsellä tullut myös firefoxilla vastaavia herjoja hetken aikaa.

  Esimerkiksi kun koittaa mennä latailemaan uutisessakin esimerkkinä olleelta kat.cr sivustolta juurikin pelkkiä linux distroja, ei varmasti mitään muuta. Kaikki distrot kat.cr:n kautta, se on paras tapa. :D

  13.4.2016 11:34 #2

 • tonttila

  mutta jos haluan käyttää, no nyt vaikka kyseistä sivua jatkossakin, niin eikö ole asetuksissa tai missään mihin voisi laittaa henkkoht-poikkeuksia tms? ärsytti kun yritin äsken selailla top-listalta linuxeja sun muita..

  13.4.2016 15:43 #3

 • avthein

  Hyvä että edes jotenkin reagoidaan.

  Mainosesto-ohjelmat on myös keksitty. Ne myös rajoittavat viimeainoina Suomessakin mainosten kautta levitettäviä haitakkeita. Tosin syytä estää kaikki mainonta koska pelkkä häiritsevän mainonnan esto ei näemmä pysäytä haitakkeita.

  13.4.2016 18:17 #4

 • Bazilli

  Adblock ja päivitetyt listat estävät tehokkaasti nuo fake download -linkit.

  13.4.2016 20:45 #5

 • tonttila

  Saisko adblockiin lisättyä jotenkin eston tuolle hemmetin punaiselle ruudulle...

  14.4.2016 14:08 #6

© 2018 AfterDawn Oy