AfterDawn logo

Microsoft tuo robottivastaajat uuteen aikakauteen

Matti Robinson Matti Robinson

Microsoft on kertonut paljon erilaisia uutisia eri tuotteidensa saavutuksista, uudistuksista ja päivityksistä. Windows 10:n ja Xboxin lisäksi tietysti myös Skype nähtiin lavalla. Skypen suurin uudistus on botit eli eräänlaiset automaattiset vastaajat.

Microsoftin teknologia mahdollistaa esimerkiksi kauppiaat rakentamaan itselleen oman Skype Botin, joka vastaa tekstillä käyttäjän tekstiviestitilauksiin ja muihin kysymyksiin. Lavalla esimerkkinä käytettiin Domino's-pizzaketjua, jonka palvelusta ruuan tilaaminen onnistui muutamalla viestillä ja vahvistuksella. Skype Bot SDK -kehittäjätyökalut käyttävät hyväkseen mm. Microsoftin luonnollisen kielen rajapintoja. Tekstiviestittelyn lisäksi on mahdollista luoda videorobotti, joka edustaa vaikkapa brändiä tai kertoo yrityksen tuotteista.

Ominaisuus toimii kautta linjan eri Skype-laitteissa (mm. iOS, Android, Windows) ja tukee myös Cortanaa, jonka avulla kirjoittaminen voidaan välttää puheohjauksen ansiosta. Lisäksi Cortana ymmärtää kontekstia, joten esimerkiksi juuri Skype Botin avulla varatun hotellin perusteella se osaa arvata, että tekstiviesti kaverille kyseisellä paikkakunnalla liittyy juuri kyseiseen ajankohtaan ja ehdottaa tapaamista tuolloin.


Lisäksi yhtiö kertoi, että Bot Framework -rajapinta mahdollistaa keskustelevat robotit myös kolmannen osapuolen sovelluksissa, kuten vaikkapa Slackissä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT