AfterDawn logo

Googlen itseohjautuva auto kolaroi linja-auton kanssa

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
1 kommentti

Googlen kehittämä itseohjautuva auto on kolhaissut bussia testiajon aikana Kaliforniassa. Nopeus oli pieni, eikä henkilövahinkoja sattunut.

Googlen auto törmäsi bussin kylkeen yritettyään väistää teillä olleita esteitä. Googlen autossa ollut testikuljettaja kertoi kolarin jälkeen olettaneensa bussin antavan tietä, eikä hän siksi ollut ottanut autoa hallintaansa. Kolarihetkellä itseohjautuvalla autolla oli vauhtia vain kolme kilometriä tunnissa, mutta bussilla hieman enemmän, noin 20 kilometriä tunnissa.

Kolari saattaa olla ensimmäinen, johon syyllisenä on robottiauto. Kolareita on sattunut aiemminkin, mutta tähän mennessä virheet ovat olleet muiden tielläliikkujien. Google on kertonut olevansa ainakin osittain vastuussa kolarista.

Aiheesta kirjoittivat muun muassa Reuters ja Yle.

1 KOMMENTTI

perhana1/1

Ilmeisestihän tuolla "vauhtia vain kolme kilometriä tunnissa" selityksellä yritetään jotenkin kaunistella asiaa, mutta itseasiassa tuo nopeus tekee kolarista vieläkin pahemman kolauksen itseohjautuvuuden luotettavuudelle... jotain täytyy nimittäin olla vielä pahasti pielessä joko logiikassa tai sensoreissa että tuossa nopeudessa pystyy kolaroimaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT