AfterDawn logo

Eurooppalaisten tietoja saa edelleen siirtää Yhdysvaltoihin – Sopu uudesta sopimuksesta

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

EU-tuomioistuin mitätöi viime lokakuussa julkaistussa päätöksessään EU:n ja Yhdysvaltojen välisen Safe Harbor -sopimuksen, joka antoi mahdollisuuden siirtää eurooppalaisten henkilötietoja yhdysvaltalaisille palvelimille. Nyt EU ja Yhdysvallat ovat päässeet sopuun uudesta sopimuksesta.

Uuden sopimuksen neuvottelut pitkittyivät hieman aiemmin sovitusta aikataulusta, joten kyse ei ollut mistään läpuhuutojutusta. Uusi sopimus tuo tarkempia rajoituksia miten yhdysvaltalaiset viranomaiset voivat käyttää tietoja, minkä lisäksi viranomaisilta vaaditaan aiempaa enemmän läpinäkyvyyttä. Eurooppalaisilla on myös oikeus vaatia korvauksia muutamilla eri keinoilla, mikäli heidän tietosuojaansa loukataan.

Sopimuksen noudattamista arvioidaan vuosittain järjestettävien tapaamisten kautta.

E.U.-U.S. Privacy Shield -nimen saanut sopimus hyväksytään varsinaisesti vasta tämän vuoden huhtikuussa.

4 KOMMENTTIA

muppis1/4

Väkisin tulee mieleen, että sopimusneuvottelut pitkittyi lähinnä vain sen takia, että mietittiin miten saadaan Safe harbor -sopimus enemmän monimutkaisemmaksi ettei tavallinen kansalainen tajua sitä.

muppis2/4

AD vois tehdä jotain tälle, että tuplaklikkaus lähettää lomakkeen kahteen kertaa. Toisin sanoen voisi estää tuplaklikkaamisen.

Fiili3/4

Kertoo ettei EU oppinut mitään Edward Snowdenin NSA-paljastuksista. EU jakaa edelleen kaiken ja kärsii tästä syystä tappioita kilpailussa lukemattomin tavoin. Miksei EU:lla ole kansallisen etuaseman varmistavaa ohjelmaa?

Lumikki4/4

Kai tuo tarkoittaa myös sitä että US-henkilötietoja voi siirtää EU:n. ;-)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT