AfterDawn logo

Applen sähköautohanke kangertelee – Pomo lähti

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Applen sähköautohanketta johtava Steve Zadesky on jättämässä yhtiön, kertoo Wall Street Journal. Zadeskyn lähdön syiksi kerrotaan "henkilökohtaiset syyt".

Zadesky on työskennellyt Applella jo 16 vuotta, joten hän on nähnyt kuinka konkurssikypsästä yhtiöstä kehittyi todellinen menestystarina. Zadesky vastasi iPodin ja iPhonen tuotesuunnittelusta ennen kuin hän siirtyi vetämään Project Titan -sähköautohanketta. On mahdotonta sanoa miten johtajan lähtö vaikuttaa hankkeen etenemiseen, mutta jo nyt projektilla on ollut hankaluuksia määritellä lopullisia tavoitteita.

Wall Street Journalin mukaan Project Titanin parissa työskenteli syyskuussa jo 600 työntekijää. Hankkeella on sanottu olevan oikeus rekrytoida projektiin tuhat henkilöä, mukana on muutamia autoteollisuuden piiristä rekrytoituja johtajia, joten Zadeskyn korvaaminen ei ole välttämättä kovin hankalaa.


Viikonloppuna saksalainen Welt am Sonntag -julkaisu kertoi Daimlerin toimitusjohtaja Dieter Zetschen vierailusta Piilaaksoon. Zetschenin mukaan he ovat aliarvioineet Piilaaksosta löytyvää osaamista. Vierailun aikana Zetschen tapasi 70 yhtiön johtoa, mutta yhtiöiden nimiä ei kerrottu.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT