AfterDawn logo

Apple palkkasi johtavan VR-tutkijan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Apple yritti tunnetusti pitää iPhonen kehityksen salassa rekrytoimalla mahdollisimman vähän henkilökuntaa yhtiön ulkopuolelta, joten kehitys annettiin iPod-insinöörien tehtäväksi. Apple Watchin kohdalla rekrytointi talon ulkoa oli jo avoimempaa, mikä paljasti yhtiön suunnitelmat hyvissä ajoin ennen virallista julkistusta. Sama tuntuu käyvän niin sanotun Apple Car -sähköauton kohdalla. Applen rekrytoinnit voivat siis kertoa paljon tulevista tuotelanseerauksista.

Tästä syystä Applen yksi uusista rekrytoinneista on päätynyt otsikoihin: Doug Bowman. Hän oli Virginia Techin ihmisten ja tietokoneiden välistä vuorovaikutusta tutkivan keskuksen johtaja, minkä lisäksi hän on tutkinut aktiivisesti kolmiulotteisia käyttöliittymiä virtuaalitodellisuuteen ja laajennettuun todellisuuteen liittyen.

Bowman on alan yksi nimekkäimmistä tutkijoista, minkä ansiosta hän sai kollegansa kanssa Microsoftilta viime vuoden lopulla 100 000 dollarin palkkion tekemästään tutkimuksesta.


Rekrytointi onkin herättänyt spekulaatioita. Onko Apple kehittämässä virtuaalitodellisuuslaseja tai HoloLensin kaltaista laajennettuun todellisuuteen perustuvaa laitetta? Vastausta tähän on mahdotonta antaa, mutta Applen yritysostot viittaisivat tähän suuntaan. Apple esimerkiksi osti viime vuonna laajennettuun todellisuuteen erikoistuneen Metaion. Lisäksi yhtiön hallussa on PrimeSensen 3D-kuvantamiseen liittyvä liiketoiminta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT