Steam sekosi jouluna – Näytti toisten käyttäjien tiedot

Steam sekosi jouluna – Näytti toisten käyttäjien tiedot
Pelijakelualusta Steamissä ilmeni ihmeellisyyksiä jouluna, kun käyttäjät ohjautuivat toisten Steam-käyttäjien sivuille. Palvelua ylläpitävän Valven mukaan ongelma kesti noin tunnin ajan ja johtui virheellisesti toimineesta välimuistista.

Ongelman takia käyttäjät pääsivät tarkastelemaan välimuistiin tallennettuja toisten käyttäjien tilitietoja. Käyttäjätili-sivulta löytyy sähköpostiosoite, Steam Wallet -lompakkoon siirretyn rahan määrä sekä ostohistoria. Maksukortti- ja puhelinnumero tiedot löytyvät myös sivuilta sensuroidussa muodossa, eli sivulla näkyi numeroiden loppuosa.Steamin mukaan sen tiedossa ei ole, että välimuistiongelman paljastamia tietoja oltaisiin käytetty väärin.

Tämän vuoden alussa Apple kärsi vastaavankaltaisesta ongelmasta. iTunes Connect -palveluun kirjautuneille sovelluskehittäjille näytettiin toisten kehittäjien Connect-hallintapaneelisivu.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 27. joulukuuta, 2015 10:44
Tägit
Steam Valve
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • muppis

  Hetkehän tuo ryki, kun yritti ostaa peliä, mutta ei kyllä itselle näyttänyt kenenkään muun tietoja. Kuulemma joka jouluinen ongelma.

  Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

  27.12.2015 14:05 #1

 • Xza123

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti muppis: Hetkehän tuo ryki, kun yritti ostaa peliä, mutta ei kyllä itselle näyttänyt kenenkään muun tietoja. Kuulemma joka jouluinen ongelma. Ei ihan puhuta nyt perus servujen tukkoisuudesta, vaan serverit alkoivat näyttää muille käyttäjille luotuja kauppasivuja. Itselle vaihtu kaupan valuutta kanadan dollariin sieltä jenkki dollarin ja punnan kautta ruplaan. Ja esim tilitiedoissa näkyi muiden käyttäjien tiedot tilin saldosta spostiin ja puhelinumeroon.

  Koko kauppa suljettiin pariksi tunniksi että ongelma saatiin korjattua.

  27.12.2015 18:49 #2

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud