AfterDawn logo

Varkauksista tullut iso onglema Steamissä – Valve tiukentaa ehtoja

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Varkauksista on tullut Steam-pelialustalla jo niin yleisiä, että Valven on ollut pakko ottaa käyttöön tiukennuksia, joilla rajoitetaan peleihin hankittujen digitaalisten tarvikkeiden siirtämistä eteenpäin muille käyttäjille. Valven mukaan varkauksia tehdään kuukausittain jopa 77 000 kappaletta.

Jatkossa kun tarvikkeita myy eteenpäin muille käyttäjille, ottaa Valve esineen säilöön kolmeksi päiväksi. Ylimääräisellä käsittelyajalla pyritään siihen, että varkauden uhri ehtii huomata vilpin, peruuttaa siirron ja aloittaa jatkotoimet tilin luvattoman käytön estämiseksi. Mikäli haluaa välttyä kolmen päivän käsittelyajalta, niin silloin tulee ottaa käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen, joka itsessään riittää estämään useimmat varkaudet.

Mikäli esinesiirron tekee pelaajalle, joka on ollut merkittynä ystäväksesi yli vuoden, on siirtoviive yhden päivän (mikäli käytössä ei ole kaksivaiheista tunnistautumista).


Valven mukaan se pohti vaihtoehtoa, jossa kaksivaiheisesta tunnistautumisesta olisi tehty pakollinen ominaisuus. Tähän ei kuitenkaan haluttu mennä, koska kaikilla pelaajilla ei ole tarkoitukseen soveltuvaa matkapuhelinta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT