AfterDawn logo

Piraattisivuston ylläpitäjä sai 3 vuoden vankilatuomion

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

23-vuotias Rocky Ouprasith on tuomittu Yhdysvalloissa kolmeksi vuodeksi vankilaan hänen ylläpitämien RockDizMusic.com- ja RockDizFile.com-sivustojen tekijänoikeusrikkomusten takia. Vankilatuomion lisäksi Ouprasith joutuu maksamaan 50 000 dollaria laittomasti hankittua tuloa sekä korvaamaan saman verran lisää oikeudenomistajille tulomenetysten vuoksi.

Yhdysvaltalaista musiikkiteollisuutta edustavan RIAA:n mukaan RockDizFile.com oli Yhdysvaltojen toisiksi suurin tiedostojen laittomaan jakeluun erikoistunut sivusto. Ouprasith ylläpiti molempia sivustoja vuoden 2011 keväästä viime vuoden loppuun asti, jolloin sivuston toiminta keskeytyi ratsian vuoksi. Oikeudessa Ouprasith myönsi maksaneensa sivustolle tiedostoja lisääville käyttäjille rahallista korvausta tiedostojen suosion perusteella. Sivustojen kautta laittomaan jakeluun päätyi musiikkikappaleita, joita ei oltu vielä julkaistu kaupallisesti.


Oikeuden mukaan RockDiz-sivustojen kautta jaetun sisällön markkina-arvo olikin kuusi miljoonaa dollaria, mutta Ouprasith ei siitä huolimatta päässyt rikastumaan palveluillaan. Ouprasithin takavarikoidulta tietokoneelta löydetyn Skype-keskustelun mukaan sivustojen liikevaihto oli vuonna 2013 noin 80 000 dollaria, mutta toiminnan pyörittämiseen kului noin 60 000 dollaria.

Suurimmillaan Ouprasithia olisi voinut odottaa viiden vuoden vankilatuomio sekä 250 000 dollarin sakko (laittomasti hankittujen tulojen menetyksen lisäksi).

2 KOMMENTTIA

Mellian1/2

On se hienoa että taas yksi pikkutekijä on heitetty linnaan kun pankkiiri -ja pörssi lierot ryöstävät kansakuntia, järjestävät lamoja joiden johdosta ihmiset asuvat telttakylissä… - ja he tekevät sillä biljooniaan. Eikä tuosta kaikesta seuraa heille yhtään mitään, ei tämän planeetan ”lakien” saati ”oikeudenmukaisuuden” mukaan. Molemmat kun ovat illuusiota kun raha ja asema takaa vapaan ryöstelyn. Suuri voitto laille ja järjestykselle.

Samuelgigi2/2

I need a love to live. I am alone. I cant live like me in now....

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT