Kyberturvallisuuslaki menossa läpi Yhdysvalloissa – mahdollistaa "hiljaisen" tiedonvaihdon

Kyberturvallisuuslaki menossa läpi Yhdysvalloissa – mahdollistaa hiljaisen tiedonvaihdon
Yhdysvaltain senaatti on hyväksynyt CISA-kyberturvallisuuslakipaketin äänin 74–21. Lain tarkoituksena on mahdollistaa kyberuhkiin liittyvän tiedon "hiljainen" jakaminen yritysten ja Yhdysvaltain sisäisestä turvallisuudesta vastaavan Homeland Security -viraston kanssa. Homeland Security voisi taas jakaa tietoja eteenpäin muille virastoille (esim. FBI, NSA).

CISA:n tapauksessa hiljainen tiedonvaihto tarkoittaa käytännössä sitä, että valtion viranomaisten ei tarvitse hakea oikeudelta etsintälupia, vaan yritykset voisivat antaa se suoraan viranomaisille ilman ylimääräistä byrokratiaa. Vapaaehtoisuuden vastineeksi yrityksille annetaan syytesuoja.Paketti meni aiemmin läpi edustajainhuoneessa ja seuraavaksi CISA-pakettia hiotaan parlamentin ylä- alahuoneen kesken, minkä jälkeen lopullinen versio etenee presidentti Barack Obaman hyväksyttäväksi. CISA-pakettiin ehdotettiin useita muutoksia ennen äänestystä, mutta kaikki muutosehdotukset äänestettiin kumoon.

Lakia ovat vastustaneet yhdysvaltalaista teknologiateollisuutta edustavat etujärjestöt, kuten BSA ja CCIA. Julkisesti "omalla nimellään" pakettia ovat vastustaneet myös Apple, Yelp, Twitter, Salesforce ja Reddit. Esimerkiksi CCIA perustelee kielteistä kantaansa sillä, että laki mahdollistaa kyberuhkiin liittyvää tiedonvaihdon tavalla, joka ei suojaa yritysten asiakkaiden yksityisyyttä tarpeeksi tehokkaasti. Lisäksi lakia on kritisoitu siitä, että se ei todellisuudessa estä kyberhyökkäyksiä.

Lakia puolustavien mukaan CISA-tiedonvaihtoon osallistuminen on yrityksille täysin vapaaehtoista, joten niitä ei pakoteta tarjoamaan tietoja virastoille.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 29. lokakuuta, 2015 10:48
Tägit
Yhdysvallat kyberrikos kyberuhka CISA kyberhyökkäys
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 6 kommenttia
 • olegbelov

  Jeps! Yritykset jenkkilässä juuri myivät sielunsa rippeet ja kuluttajien kaikki oikeudet. Hieno homma! Tänne vaan samanlaista. Poliisilla pitää olla mahdollisuus urkkia kaikki tietomme, koska niin paljon terrorismia Suomessa!

  hasa diga eebowai

  29.10.2015 12:18 #1

 • SwMaster

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti olegbelov: Jeps! Yritykset jenkkilässä juuri myivät sielunsa rippeet ja kuluttajien kaikki oikeudet. Hieno homma! Tänne vaan samanlaista. Poliisilla pitää olla mahdollisuus urkkia kaikki tietomme, koska niin paljon terrorismia Suomessa! Tekevät sitä jo, mutta se virallinen lakimuutos on menemässä varmaankin läpi, siis se muutos jossa sallitaan suomalaisten massavalvonta.

  Google on tehnyt tätä tiedonvaihtoa jo pitkään yhdysvaltain hallinnon kanssa, siitä on ihan julkiset tiedot olemassa.

  29.10.2015 16:54 #2

 • Mellian

  Tässä uudesssa pimeässä maailmanjärjestyksessa (joka ei ole uusi saati sitten järjestys) jokainen on syyllinen kunnes todistettu orjuutetuksi.

  Suomikin kun on liittynyt impperiumin koalitioon niin tännekin pyrkivät tuomaan saman systeemin. Yksityisyys ja vapaus vaideteen valheelliseen turvallisuuteen.

  29.10.2015 19:50 #3

 • AfterCooler

  Onko meikällä eri ymmärrys kuin yleinen käsitys asiasta. Nimittäin näen tämän botnet ja piraatti juttuna. Se on pinnallista ja näkyvää.

  Mutta mielestäni tässä ei näyttäisi olevan viitteitä Kryptologiaan eli tiedonsalaamiseen.

  Sitten kun tiedonsalaaminen on liipasimella niin karvat nousee pystyyn.

  EDIT:

  Katsokaa ja ottakaa mallia miten Snowden hoiti homman (=viestittelyn):

  CITIZENFOUR

  1 h 48 min

  Docventures 3. kausi alkaa! NSA-vuotaja Edward Snowdenista kertova Oscar-voittaja CITIZENFOUR

  areena . yle . fi / 1-2642309

  2.11.2015 11:10 #4

 • AfterCooler

  Löytyipäs kun vähä kaivelin - tivi(piste)fi sivulta otsikkolla:

  Vältteletkö Gmailia? Google lukee silti suuren osan postistasi

  (Uutinen löytyy kokonaisuudessaa googlen välimuistista)

  gedit:


  14.8.2013

  "Google on vihdoin julkisesti tunnustanut, ettei se välitä yksityisyydestä"

  Lähde: afterdawn

  2.11.2015 20:18 #5

 • AfterCooler

  Päivän naurut!


  Britannialta suunnitelma verkkovalvontalaiksi – tiedustelupalveluille pääsy selailuhistoriaan

  Www(.)mtv(.)fi/uutiset/it/artikkeli/britannialta-suunnitelma-verkkovalvontalaiksi-tiedustelupalveluille-paasy-selailuhistoriaan/5541198  Naurettavaa, että oikein viranomaiset voisivat selvittää epäillyn Facebook tai Whatsappin käyttöä, mutta eivät saisi selville viestien sisältöä.


  Pinnallista. Jos kaverit haluaa ihan oikeasti pysyä viranomaisilta piilossa viestien suhteen, niin rohkenen väittää, että he eivät käytä siihen just edellämainittuja viestimiä!  4.11.2015 22:12 #6

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud