AfterDawn logo

Canon esitteli omaa näkemystä VR-laseista

Matti Robinson Matti Robinson

Virtuaalitodellisuusapplikaatiot ovat ehdottomasti viimeaikojen messujen vetonauloja. Olipa kyseessä HTC:n Vive, Oculus VR:m Rift (kuvassa) tai Samsungin Gear VR, niin toimittajien leuat usein loksahtavat auki. Engadget kertoo nyt, että kameravalmistaja Canon haluaa mukaan tähän joukkoon.

Canon Expo -messuilla kameravalmistaja on esitellyt omaa virtuaalitodellisuuslaitetta, joka tarjoaa kaksi 5,5 tuuman QHD-näyttöä. Yhteensä silmille tuotetaan siis peräti 5K-resoluution kuva, jonka rinnalla useimmat muiden valmistajien nykyiset VR-päähineet kalpenevat. Toisaalta Canonin laite ei olekkaan varsinaisesti päähine.

Käsissä pidettävä varuste sisältää ainoastaan näytöt eikä lainkaan kuulokkeita. Käyttäjän tulee siis käyttää erillisiä kuulokkeita ja pitää laitetta silmien edessä käsillään. Tämä tarkoittaa, että kovin pitkiä aikoja laitetta ei voi yhtäjaksoisesti käyttää – joskaan se ei tee hyvää silmille muutenkaan. Engadgetin mukaan tosin tämä tarkoittaa myös, että laite soveltuu paremmin silmälasien käyttäjille.


Canonin mukaan kyseessä on työn alla oleva prototyyppi, mutta Engadgetin kokemukset viimeistelystä olivat hyvät. Kenties laitetta nähdään siis jatkossakin, ehkä jopa kuluttajamarkkinoilla. Kuvia laitteesta löydät Engadgetin artikkelista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT