AfterDawn logo

Virustorjuntayhtiön kohua aiheuttanut perustaja asettuu ehdolle presidentinvaaleissa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Yhdysvalloissa järjestetään presidentinvaalit ensi vuonna ja kampanjointi siihen liittyen on jo lähtenyt vahvasti käyntiin. Virustorjuntayhtiö McAfeen perustaja John McAfee on ilmoittanut olevansa myös vaaleissa ehdolla.

McAfee on nauttinut parin viime vuoden aikana hieman kyseenalaistakin julkisuutta murhatutkimusten sekä lahjonta- ja korruptioepäilyjen takia. Joillekin on saattanut jäädä muistiin myös McAfeen kieli poskessa tehty YouTube-video, jossa neuvotaan miten McAfee-ohjelman saa poistettua tietokoneesta.

Intel osti vuonna 2010 McAfeen itselleen ja päätti erinäisistä syistä johtuen muuttaa tietoturvayhtiön nimen Intel Securityksi. Suorasanaisena miehenä McAfee kiitteli Inteliä brändiuudistuksesta, koska enää hänen ei tarvinnut kärsiä "maailman surkeimman tietokoneohjelmiston" aiheuttamasta henkisestä taakasta.


Näiden tapahtumien perusteella Yhdysvaltojen presidenttikampanjasta on tulossa mielenkiintoista seurattavaa – ainakin jos se on McAfeesta kiinni. John McAfee on ehdolla oman puolueensa kautta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT