AfterDawn logo

Uusi Apple TV saamassa roiman hinnankorotuksen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

iPhonen lisäksi Applen on kohistu päivittävän 9. syyskuuta jo muutaman vuoden Apple TV -medialaitteensa. Monet neljännen sukupolven Apple TV:n ominaisuuksista on ollut huhujen puolesta jo tiedossa, mutta Applen hinnoittelumalli on pysynyt salaisuutena tähän saakka.

9to5macin Mark Gurmanin Apple suunnittelee uudelle Apple TV:lle 149 tai 199 dollarin suositushintaa. Jälkimmäinen vaihtoehto olisi tuplasti enemmän kuin mitä Apple pyysi kolmannen sukupolven Apple TV:stä ennen viime kevään hinnanalennusta.

Gurmanin mukaan Apple aikoisi jättää vanhan Apple TV:n valikoimiinsa hintatietoisia asiakkaita varten. Vanha mediaboksi on saamassa Yhdysvaltojen markkinoille tarkoitetun TV-palvelun ensi vuonna, mutta muita tulevia ohjelmistollisia ominaisuuksia se ei ole kuitenkaan saamassa. Esimerkiksi Siri-ohjaus ja App Store -tuki ovat jäämässä kalliimman neljännen sukupolven Apple TV:n yksinoikeuksiksi.


Ulkoisesti uusi Apple TV muistuttaa ilmeisen paljon nykyistä Apple TV:tä, mutta uusi versio on hieman leveämpi ja paksumpi.

TechCrunch kertoi viikonloppuna, että uuteen Apple TV:hen olisi tulossa myös wiimäinen liikeohjausta tukeva kaukosäädin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT