AfterDawn logo

Instagram luopui merkittävimmästä rajoituksestaan

Matti Robinson Matti Robinson
1 kommentti

Huippusuosittu kuvapalvelu Instagram tuli aikoinaan tutuksi hipsterihtävistä kuvista, joista usein löytyi vähintäänkin Polaroid-kuvaa muistuttavaa kaksi elementtiä: neliön muoto ja kuvasuodatin. Näistä ensiksi mainittu tuli pakon sanelemana, sillä vaihtoehtoa muun muotoisille kuville ei ollut – mutta nyt on.

Instagram on luopunut neliön muotoisten kuvien rajoituksesta. Palvelusta kerrotaan, että jo nyt liki viidennes kuvista on jossain muussa muodossa ja saatu palveluun ainoastaan kolmannen osapuolen sovelluksen lisäämien reunusten avulla.

Nyt kuvia voi lisätä palveluun niin pysty että vaakatasossa, kun valitsee potretti- tai maisema-asetuksen. Yhtiön mukaan neliökuvaaminen tulee aina olemaan osa Instagramia, mutta tarinankerronta tulee ensin ja joskus siihen vaaditaan muun kaltaista kuvaa. Sama muutos koskee myös videoita.

Uuden muotoiset kuvat ilmestyvät oman profiilin ruudukkonäkymään neliöinä, jotka on rajattu kuvan keskeltä. Yhtiön blogikirjoituksessa kerrotaan myös, että nyt kaikki suodattimet toimivat sekä kuville että videoille.

1 KOMMENTTI

Nikotiko1/1

ihan syvältä koko palvelu

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT