AfterDawn logo

Ensimmäinen Netflixin 4K UHD -jakso löytänyt tiensä piraattisivustoille

Matti Robinson Matti Robinson

Netflix on aallonharjalla niin 4K UHD -sisällön esittämisessä kuin tuottamisessa. Luontodokumenttien lisäksi tarjolla on muutamia TV-sarjoja huipputarkkuudella. Koska sisältö on maksullista, niin on myös väistämätöntä, että piraatit ovat kiinnostuineita siitä.

TorrentFreak kertoo, että piraatit ovat nyt löytäneet keinot kiertää Netflixin 4K-sisällön kopiosuojaukset ja jakeluun on päässyt ensimmäinen 4K-resoluution jakso.

Huippusuositun Breaking Bad -sarjan ensimmäisen kauden ensimmäinen 4K-jakso on jaossa useilla eri piraattisivustoilla. Toistaiseksi se on kuitenkin pysynyt privaattisivustoilla, johon tavallisella kansalla ei ole pääsyä, mutta pian sen voi odottaa löytyvän myös julkisilta sivustoilta.

Kokoa 58 minuutin mittaisella jaksolla on peräti miltei 18 gigatavua ja bittinopeudeksi (bit rate) mainitaan 41,3 Mbps. Tämä tarkoittaa, että 10 megabittisellä yhteydellä jakson lataaminen kestäisi noin neljä tuntia. Luonnollisesti sen katsomiseen parhaaalla tarkkuudella vaaditaan myös 2160p-resoluution (3840×2160) näyttölaite.


Netflix kertoi TorrentFreakille, että se parhaillaan tarkastelee mahdollista vuotoa ja pyrkii estämään sen tapahtumisen jatkossa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT