AfterDawn logo

YouTube avaa Twitchin kilpailijan tänään

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Amazonin haukattua Twitchin Googlen nenän edestä vuosi sitten, on hakujätti sen jälkeen käyttänyt aikansa oman videopelivideosivuston kehittämiseen. YouTuben alaisuuteen avattavaa palvelua demottiin jo kesäkuussa, mutta varsinaisen julkaisun luvattiin tapahtuvan myöhemmin.

Nyt tuo tarkemmin määrittelemättä jäänyt myöhempi ajankohta on koittanut. ArsTechnica tietää kertoa, että Google avaa YouTube Gaming -sivuston tänään (kirjoitushetkellä ei vielä auki) ja palvelua voi käyttää verkossa kaikissa niissä maissa, joissa itse YouTubekin on saatavilla. Palvelulle lanseerataan myös omat mobiilisovellukset, mutta Android-sovelluksen saatavuusalue on rajattu ainakin aluksi Yhdysvaltoihin ja Britanniaan.


YouTube Gamingin kautta käyttäjät voivat striimata omia pelikokemuksiaan muiden pelaamisesta innostuneiden ihmeteltäväksi. Palvelun videotoistin on toteutettu HTML5-tekniikalla ja se sisältää DVR Mode -tilan, jonka ansiosta myöhässä striimin avanneet katsojat voivat kelata nopeasti taaksepäin (maksimissaan neljän tunnin verran).

2 KOMMENTTIA

Michelola1/2

Kai tossa on myös kanavakohtainen live chatti? Se on vähän niinkuin twitchin koko elämänsuola

DeNiWar2/2

Ei taida olla vielä muutenkaan loppuun asti valmis räpellys.
Jos on kirjautuneena juutuubaan niin antaa vain harmaan error-sivun tekstillä:
"404.
Lorem ipsum other castle, arrow to the knee set up us the bomb.
"

Toisekseen pelaajilla ollut närää tuuban automaattisensuurista, pelailut keskeytyy jos googlen robotti havaitsee tai on havaitsevinaan pelin musiikissa tekijänoikeuksia rikkovia kappaleita ja poistaa pelivideon/estää sen näyttämisen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT