AfterDawn logo

Tässä on Nokian uutuuslaite: OZO

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Nokia on esitellyt uuden OZO-nimisen VR-sisältöjen kuvaamiseen tarkoitetun ammattitason kameran. Yhtiöltä osattiin odottaa virtuaalitodellisuuteen liittyvää tuotetta jo ennakkoon, mutta VR-kamera tuskin oli kovinkaan monen odotuslistan kärjessä.

Ulkoisesti pyrstötähteä muistuttava OZO sisältää kahdeksan pallopinnalle sijoitettua kameraa, joista kustakin löytyy myös tilaäänien tallentamiseen tarkoitettu mikrofoni.

Kameran kilpailuvaltti on siinä, että toisin kuin aiemmissa VR-kuvaamiseen suunnitelluista kamerajärjestelmissä, kuvauksen jälkeisessä vaiheessa varsinainen editointitarve on vähäinen ja valmista sisältöä saadaan tarvittaessa parissa minuutissa. Muissa järjestelmissä eri kameroiden tuottama kuva pitää erikseen liittää toisiinsa. OZO sisältää myös mahdollisuuden "live-monitoroinnille" eli videopätkän ohjaaja voi katsella reaaliajassa millaista sisältöä hän on saamassa.

Nokian mukaan kamera on kehitetty Tampereella. Tuote ei ole vielä täysin valmis, mutta tekniset yksityiskohdat lyödään kuitenkin lukkoon tämän vuoden loppuun mennessä. Nokia on jo myös sopinut asiakkuudesta kalifornialaisen VR-videoihin erikoistuneen Jauntin kanssa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT