AfterDawn logo

Apple-bloggaajan tyly tuomio: Apple Music on todellinen painajainen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Arvostettu Apple-bloggaaja Jim Dalrymple on menettänyt toivonsa totaalisesti Apple Musicin suhteen. Tuoreessa blogikirjoituksessa hän kuvailee Applen uutta suoratoistopalvelua painajaiseksi.

Vielä kesäkuun lopulla Apple Musicin lanseerauksen aikaan Dalrymple kehui palvelua maasta taivaaseen, eikä keksinyt ensikokeiluissa siitä oikeastaan mitään pahaa sanottavaa. Vajaa kuukausi myöhemmin Dalrymplen mieli on kuitenkin muuttunut täysin päinvastaiseksi ja hän on päättänyt siirtyä takaisin Spotifyhin.

Dalrymplen takinkääntö johtuu ensisijaisesti Apple Musicin ontuvasta duplikaattimenettelystä: Kun Dalrymple vei oman musiikkikirjastonsa palveluun, hän huomasi monista albumeista puuttuvan kappaleita – joissain tapauksissa suurin osa kappaleista oli hävinnyt. Hänen arvionsa mukaan Apple Music ei suostu tuomaan albumin kappaleita, mikäli ne on jo lisätty. Tämä tarkoittaa käytännössä ongelmia erilaisten Greatest Hits -albumeiden kanssa.


Puuttuvia kappaleita ei Dalrymplen kokemuksen mukaan pysty lisäämään palveluun, vaikka painaisi erikseen kappaleen kohdalla Add-painiketta.

Duplikaattiongelmien lisäksi Dalrymple onnistui tavalla tai toisella hävittämään laajasta musiikkikirjastostaan yhden viikonlopun aikana 4700 kappaletta Apple Musicin ansiosta. Hän ei usko pystyvänsä palauttamaan hävinneitä kappaleita, koska hän ei ollut luonut varmuuskopiota.

Dalrymplen mukaan ongelmat eivät olleet läsnä alussa, vaan ne ilmenivät samoihin aikoihin kun hän yhdisti Beats Music -tilinsä Apple Musiciin. Hän ei ole kuitenkaan varma johtuvatko ongelmat tilien yhdistämisestä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT