AfterDawn logo

Flash ei toimi Firefoxissa? Tässä on syy

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Mozilla on päättänyt estää vanhojen Flash Player -versioiden toiminnan Firefox-selaimessa Hacking Team -tietomurron kautta paljastuneiden Flash-aukkojen takia. Vanhaa liitännäisversiota käyttävien on erikseen varmennettava klikkauksella, että milloin verkkosivujen Flash-objektit saavat suoritusluvan.

Samalla kun Mozilla estää vanhojen Flash-versioiden automaattisen toiminnan, on Adobe julkaissut liitännäisestä uuden 18.0.0.209-version. Päivitys sisältää paikkaukset otsikoita aiheuttaneille aukoille, joiden hyödyntämällä hyökkääjä pystyy kaatamaan kohteena olevan järjestelmän sekä ottamaan sen haltuunsa.

Facebookin tietoturvajohtaja Alex Stamos totesi vähän aika sitten, että Adoben tulisi päättää vihdoin missä aikataulussa se aikoo ajaa koko Flash-soittimen kehityksen alas, jotta tekniikkaa hyödyntävät palvelut ehtisivät siirtymään hyvissä ajoin korvaaviin tekniikoihin.

2 KOMMENTTIA

Taeco1/2

Tekniikkaa hyödyntävien palveluiden tulisi siirtyä nyt heti. Itselläni ei Flasia enää hetkeen ole ollut, eikä enää takaisin koneelleni tule.

1pertti2/2

Itse asiassa ei ole mitenkään uutta, että Firefox estää turvattoman Flash Player-version toiminnan kunnes liitännäinen on päivitetty. Nytkin tuo v18.0.0.209 toimii siis ilman varoituksia (kunnes uusi aukko taas paljastuu).

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT