AfterDawn logo

Kreikassa alkoi ostoryntäys: Tietokoneita ja konsoleita ostetaan vielä kun voidaan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Maksukyvyttömyyden partaalla keikkuvassa Kreikassa säännöstellään voimakkaasti rahansaantia käteisen riittävyyden takaamiseksi, mutta luottokorttien avulla kreikkalaiset pystyvät edelleen tekemään suurempia ostoksia.

Kreikan suurimman elektroniikkamyymäläketjun omistava Dixons Carphone kertoi Bloombergille, että se on huomannut asiakasmäärien pysyneen korkealla tasolla kaikissa sen myymälöissä. Kreikkalaiset ostavat nyt esimerkiksi tietokoneita ja pelikonsoleita, koska niiden hintojen pelätään nousevan tulevaisuudessa huomattavasti suuremmiksi, mikäli Aléxis Tsípras ei pysty neuvottelemaan maalle uutta tukipakettia.

Eräs Bloombergin haastattelema kreikkalainen oli päätynyt ostamaan uuden 27-tuumaisen iMacin. Hän perusti ostopäätöstään sillä, että Macit säilyttävät hyvin arvonsa.

Kreikkalaisten "tuhlailuinnokkuutta" lisää myös pelko kouremasta, joka tarkoittaa käytännössä talletusten leikkaamista. Vastaavanlainen leikkaus tehtiin vuonna 2013 Kyproksella.

4 KOMMENTTIA

pentsu1/4

Ehkä tarkoitus onkin vain laittaa visa vinkumaan ja odotella että joku muu kuittaa laskun.

G0lden_Kebab2/4

Sitä saa mitä tilaa xD

teme5653/4

Kreikkalaiset valmistautunevat jo siihen, että Kreikka eroaa eurosta ja Kreikan uusi valuutta devalvoituu reilusti euroon nähden. Sen takia nähdään fiksummaksi kuluttaa rahat hyödykkeisiin.
Samaahan nähtiin Venäjällä, kun taannoin uutisoitiin että porukka ostaa siellä uusia autoja kuin pipoja.

EDIT: Ja faktahan on myös se, että jos (kun) Kreikka lähtee eurosta, niin tuontitavara, johon esim. viihde-elektroniika kuuluu kallistuu ja reilusti.

johtaja594/4

Ne höylää visat niin paljon miinukselle kuin ehtii ja luottaa siihen, ettei niitä velkoja tarvitse maksaa, kun ne annetaan anteeksi :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT