AfterDawn logo

Applen kuvausautot rantautuvat Eurooppaan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Apple on avannut verkkosivuilleen uuden Apple Maps vehicles -sivun, jossa se kertoo missä sen kaupunkeja valokuvaavat kamera-autot liikkuvat. Sivulla ei sanota suoraan mihin autojen tuottamaa kuvamateriaalia aiotaan käyttää, mutta osa tuotetusta aineistosta aiotaan julkaista myöhemmin osana Apple Maps -karttoja.

Sivulla todetaan myös, että ennen kuvamateriaalin julkaisua, Apple aikoo sumentaa kaduilla liikkuvien ihmisten kasvot ja autojen rekisteritunnukset. Tämä viittaisi siihen, että Apple rakentaisi parhaillaan Googlen Street View'tä muistuttavaa katunäkymäominaisuutta omiin karttoihinsa. Apple on luonut fotorealistisia 3D-malleja kaupungeista lentokoneilla tehdyillä kuvauksilla, mutta katutason kuvia sen kartoista ei vielä löydy.

9to5Macin Mark Gurmanin lähteet paljastivat jo aikaisemmin, että Apple kehittäisi kilpailijaa Street View'lle. Alkuvuonna heräsi paljon spekulaatioita kun yhdysvaltalaisten kaupunkien kaduilla alkoi liikkua salaperäisiä kuvausautoja. Vuokraustiedoista selvisi, että autot kuuluivat Applelle.


Applen julkaiseman sivun mukaan kuvausautot liikkuvat kesäkuun aikana useiden yhdysvaltalaisten kaupunkien lisäksi myös Irlannissa ja Isossa-Britanniassa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT