AfterDawn logo

Apple Musicissa heikompilaatuista musiikkia kuin Spotifyssa?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Kesäkuun lopulla yli sadassa maassa lanseerattava Apple Music toistaa Slashgearin tietojen mukaan musiikkia 256 kbps:n bittivirralla, mikä on sama kuin iTunesissakin myytävässä musiikissa, mutta alhaisempi kuin kilpailevissa suoratoistopalveluissa.

Esimerkiksi Spotify ja Rdio tarjoavat maksullisissa tilausluokissaan musiikkia 320 kbps:n bittivirralla. Musiikkia toistettiin samalla bittivirralla myös Beatsin suoratoistopalvelussa, joka siirtyi viime vuonna Applen omistukseen.

Spotifyn tapauksessa musiikkikappaleet on pakattu avoimella Ogg Vorbiksella, kun taas Rdio siirsi koko kataloginsa AAC-koodekkiin viime syksynä. Applen käyttämästä koodekista ei ole vielä tietoa, mutta Beatsin palvelussa musiikki on MP3-muodossa.

Pakkausmenetelmien ja bittivirtojen erot aiheuttavat lähes aina keskustelua siitä, miten ne vaikuttavat käytännössä soitetun musiikin laatuun. Kuuleeko Spotifyn 320 kbps:n Ogg-musiikissa eroja 256 kbps:n AAC-audioon verrattuna (jne.)? Loppujen lopulta kyse on vain siitä milloin musiikki on laadultaan riittävän hyvää ja suurempi vaikutus kuuntelukokemukseen löytynee soittoon käytetystä laitteistosta (kaiuttimet ja kuulokkeet).

1 KOMMENTTI

arcanix1/1

Sieltä testaamaan kuuleeko eroa omalla kalustolla:

http://www.npr.org/sections/therecord/2...r-audio-quality

Omilla saippuakoteloilla 5/6 ja se kuudes oli 320kbps. En tiedä kuulinko oikeasti eron vai menikö ihan tuurilla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT