AfterDawn logo

Applella hurjat suunnitelmat Spotifyn nujertamiseksi

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

iPodin ja iTunesin kautta digitaalisen musiikin uranuurtajana tunnettu Apple on reagoinut kovin hitaasti musiikkisektorin uusimpaan myllerrykseen eli suoratoistoon. Tänään Apple aikoo kuitenkin esitellä oman haastajansa Spotifylle, Rdiolle, Deezerille ja muille vastaaville on-demand-palveluille.

New York Timesin mukaan Apple on ladannut kovat odotukset suoratoistopalveluunsa: tavoitteena on kerätä sille jopa 100 miljoonaa maksavaa käyttäjää. Kun tavoitetta verrataan esimerkiksi Spotifyn tähän mennessä keräämään 15 miljoonaan maksavaan käyttäjään, voidaan odotuksia pitää oikeutetusti kunnianhimoisina. Kokonaisuudessaan Spotifylla on 60 miljoonaa käyttäjää.

Avaintekijä käyttäjien houkuttelussa tulee olemaan Apple Musiciksi kutsutun palvelun integroituminen kaikkiin uusiin iOS-laitteisiin ja Mac-tietokoneisiin. Kun palvelu löytyy valmiiksi iPhonesta tai iPadistä, madaltuu kynnys sen käytölle olennaisesti. Kokeilukynnystä madalletaan myös tarjoamalla kolmen kuukauden maksutonta kokeilujaksoa. Musiikkia iTunesista ostavia käyttäjiäkin aiotaan muistuttaa Applen suoratoistovaihtoehdosta.


Sony Musicin toimitusjohtaja totesi viikonloppuna odottavansa Applen markkinoivan suoratoistopalvelua "hullun lailla".

Isoksi kysymysmerkiksi jää vielä, että aikooko Apple lanseerata palvelunsa myös kilpaileville alustoille, kuten Androidille ja Windowsille. Applen käyttäjätavoite on kuitenkin asetettu niin korkealle, että Android-sovelluksen julkaisu tuntuu mahdolliselta.

2 KOMMENTTIA

qwerty831/2

Ei kuulosta kovinkaan toimivalta. Spotify kun valmiiksi toimii käytännössä kaikilla laitteilla ja Apple pitää käyttäjiään kyllä todella idiootteina jos kuvittelee, että ns. esiasennettu palvelu on ratkaisu palvelun menestymiseen.

ackalin2/2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti qwerty83:

Ei kuulosta kovinkaan toimivalta. Spotify kun valmiiksi toimii käytännössä kaikilla laitteilla ja Apple pitää käyttäjiään kyllä todella idiootteina jos kuvittelee, että ns. esiasennettu palvelu on ratkaisu palvelun menestymiseen.

Niin ajatus maailma näillä vanhoilla isoilla yrityksillä aina sama. Windows asensi IE ja media playeri esimerkiksi käytteikseen sisälle oletuksena. Nämä olikin sitten eniten käytätettyjä ja IE vieläkin PC puolella.
Tämä johtuu taas siitä, että suurin osasta käyttäjistä ovat laiskoja hakemaan toista palvelua ja vieläkin suurimmalle osalle maailman käyttäjistä voivat kokea jopa hakemisen ja uuden ohjelman asentamisen liian haasteelliseksi.

PS. Tällä en kyllä tarkoitta tämän palstan lukijoitta ;)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT