AfterDawn logo

PayPal huijasi asiakkaita - 25 miljoonan dollarin sanktiot

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
5 kommenttia

Internetmaksupalvelu PayPal on Bloombergin mukaan huijannut asiakkaitaan ja joutuu nyt maksamaan siitä kalliin hinnan. Yhtiölle määrättiin 10 miljoonaa dollaria (noin 9 miljoonaa euroa) sakkoja, minkä lisäksi se joutuu palauttamaan asiakkailleen 15 miljoonaa dollaria (noin 13,5 miljoonaa euroa).

Jupakan takana on ilmeisesti PayPalin tarjoama "laskuta myöhemmin" -ominaisuus, joka melko salakavalasti sitoi asiakkaan luottosopimukseen ilman näiden asiallista hyväksyntää. Tämän lisäksi PayPalin sanotaan mainostaneen erilaisia etuuksia, jotka eivät joillekin asiakkaille koskaan realisoituneet, sekä "sotkeneen" laskutusta niin, että asiakkaille kertyi ylimääräisiä kuluja, kerrotaan Yhdysvaltain kuluttajansuojaviranomaisen (CFPB) sivustolla.


PayPal kommentoi tapausta hyvin varovasti ja kaukaa kiertäen toteamalla yhtiön kehittävän jatkuvasti palveluaan, jotta käyttökokemus olisi mahdollisimman miellyttävä ja jotta toiminta olisi aina laillista. Maksujen lisäksi PayPalilta vaaditaankin palvelun kehittämistä selvempään suuntaan.

5 KOMMENTTIA

supacool1/5

Naurettavat sakot. Miljardin sakot niin voisi tuntuakin jossain. No, onneksi kerrannaisvaikutukset voi tulla maksamaan miljardeja paypalille. Nyt nimittäin loppui tuon huijarifirman tukeminen.

teme5652/5

Liikevaihto näkyi olevan viime kaudella 7,9 miljardia dollaria, joten aika pienistä hiluista on kyse sakoissa ja korvauksissa.

Itse olen aina käyttänyt Paypalia vain maksamiseen ja jättänyt nuo "etuisuudet" käyttämättä.

Nikotiko3/5

Paypal on kyllä piilokulujen ehdoton ykköstaituri. Mistään ei selkeästi näe minkä verran mihinkin menee kaiken maailman kuluja. On se sentään jossain määrin reilu, esim. omalle pankkitililleen voi siirtää rahan ilman lisäkuluja jos se on samaa valuuttaa.

mcmopo4/5

Itsekin jättänyt nuo lisäpalvelut sikseen. Suoraan maksamiseen tuo on kyllä kätevä jos ei luottokorttia omista/halua.

RatCon5/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti supacool:

Naurettavat sakot. Miljardin sakot niin voisi tuntuakin jossain. No, onneksi kerrannaisvaikutukset voi tulla maksamaan miljardeja paypalille. Nyt nimittäin loppui tuon huijarifirman tukeminen.

Hyvä kun näitä jonneja ilmestyy ilman medialukutaitoa ^^

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT