AfterDawn logo

Skyrim-modeja voi nyt myydä Steamissä

Matti Robinson Matti Robinson
2 kommenttia

Valve on kertonut tänään, että se alkaa tukea Steam-myymälässään pelimodifikaatioita. Tämä tarkoittaa, että jatkossa modaajat voivat myydä omia tuotoksiaan pelien rinnalla Steam Workshopissa.

Ensimmäisenä modit tuetaan tietysti huippusuositussa Elder Scrolls V: Skyrim -pelissä, joka on kerännyt erityistä suosiota juuri pelimodaajien ja pelimodeista nauttivien pelaajien keskuudessa. Steamistä löytyy pelille yli 24 000 modia yksinkertaisista grafiikkaparannuksista mitä hullukurisimpiin modeihin.

Steam Workshopista on aiemminkin pystynyt löytämään pelimodeja, mutta nyt modaajien on mahdollista myös kerätä tuottoa suosiostaan. Pelimodin tekijä päättää itse hinnasta.

Modeihin voi tutustua ensimmäisen 24 tuntia, jolloin rahat saa vielä takaisin mikäli tuote ei syystä tai toisesta kelpaa pelaajalle.

Jatkossa Steam aikoo lisätä luonnollisesti tuen myös muiden pelien myytäville modeille.

Skyrim-modit löytyvät täältä.

2 KOMMENTTIA

DeNiWar1/2

Käykö niinkuin android-kaupassa että kohta alkaa putkahtelemaan miljoona ja yksi modia jotka ovat suoria kopioita toisistaan.
Joissa vain jotakin väriä tai pikkujuttua hieman muutettu nimen lisäksi kun helpon rahan perässä juoksevat ahneet röllit tahtovat rahaa itselleen eivätkä osaa tai viitsi tehdä kokonaan omaa.

Slayahhh2/2

Ensimmäistä kertaa vuosiin Valve on saanut roppakaupalla kuraa niskaansa kun menivät tuon tekemään. Putosivat kertaheitolla EA:n ja Ubisoftin tasolle koko pelaajakunnan mielestä. Kaikkien rakastaman Gabe Newellin reddit-kommentitkin keräsivät tuhansia downvoteja.

Ja eihän tuossa omasta mielestäkään järkeä ole, modeja on koko pc-pelien olemassaolon ajan tehty pelaajia varten siksi, että peleistä tykätään ja halutaan tehdä parempia. Kun heitetään raha mukaan koko homman idea muuttuu rahantekemiseksi. Toki modien tekijät tekevät paljon työtä josta voisi saadakin palkkaa, mutta tähän asti se on silti ollut vapaaehtoista työtä ja pitkän aikaa on jo ollut mahdollista antaa lahjoituksia tekijöille.

Toivottavasti Valve peruu päätöksensä. Skyrimiinkin on jo tullut ensimmäiset modit, joiden ilmaisversiossa kesken pelin tulee pop-up mainoksia maksullisesta versiosta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT