AfterDawn logo

Sony osti pilvipeliyrityksen ja lopettaa sen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Vielä pari vuotta sitten pelien striimauspalveluissa tuntui olevan hyvä pöhinä päällä, kun alaa hallitsivat kaksi pelikonsolivalmistajien omistukseen kuulumatonta palveluntarjoajaa: Gaikai ja OnLive. Molempien tarina itsenäisinä toimijoina on nyt päättänyt, kun Sony osti ne pois kuleksimasta.

Gaikain Sony osti jo vuonna 2012, minkä pohjalta Sony rakensi oman PlayStationeille ja PS Vitalle tarkoitetun etäpelipalvelun. Myöhemmin Gaikain teknologian päälle rakennettiin myös PlayStation Now -pilvipelipalvelu. Nyt OnLivekin on ilmoittanut myyneensä yrityksen keskeisimmät osat Sonylle, joka päätti samassa yhteydessä lopettaa koko palvelun.

OnLive ajautui jo vuonna 2012 tilanteeseen, jossa se joutui organisoimaan itsensä uudelleen ja erottamaan osan työntekijöistä. Sen jälkeen palvelu lanseerattiin uudelleen, mutta kaikesta päätellen uusikaan yritys ei tuottanut toivottua tulosta. Voidaan vain arvailla olisiko palvelulla ollut edellytyksiä jatkaa kovinkaan kauaa vaikka Sony olisi jättänyt sen ostamatta.

2 KOMMENTTIA

mcmopo1/2

Ideana hyvä mutta ei todellakaan vielä valmis nykyajan netin kanssa.

olegbelov2/2

Tuota heidän sivulla olevaa ilmoitusta kun lukee, niin alkaa harmittamaan niiden puolesta jokta kyseisen laitteen ostivat. Ei mitään palautuksia tai hyvityksiä mistään. Tietysti oletettava asaia, mutta silti aika tylyä asiakkaiden kohtelua. Varsinkin kun olettaisi, että Sonylla olisi varaa vähän korvata noita asiakkaiden tappioita. Nyt ei saa mitään noista ostetuista peleistä takaisin, ja kaikki häviää etteriin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT