AfterDawn logo

Apple esittelee oman televisiopalvelun kesällä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Suoratoistomusiikkipalvelun lisäksi Applen suunnitelmissa on lanseerata uusi web TV -palvelu Yhdysvalloissa, uutisoi Wall Street Journal. Apple kertoi viime viikolla HBO:n tuovan ohjelmatarjontansa HBO Now -palvelun kautta yhtiön laitteille ilman kaapelitilausvaatimusta.

Wall Street Journalin mukaan Apple neuvottelisi parhaillaan kanavayhtiöiden kanssa heidän ohjelmistojen sisällyttämisestä uuteen Internet-yhteyden yli jaettavaan televisiopalveluun, jota voisi seurata Apple TV -medialaitteen lisäksi myös iPhonen ja iPadin kautta. Palveluun kuuluisi suunnilleen 25 kanavaa muun muassa ABC:ltä, CBS:ltä, Foxilta ja Disneyltä (esimerkiksi ESPN-urheilukanava).

Palvelun arvioitu kuukausihinta on noin 30–40 dollaria, mikä on alle puolet tavanomaisen yhdysvaltalaisesta kaapelitelevisiopaketin hinnasta. Apple esittelee palvelun Wall Street Journalin mukaan kesäkuussa (WWDC-kehittäjätapahtumassa) ja tuo sen kuluttajien saataville syksyllä.


NBCUniversalin ohjelmatarjonta ei ole näillä näkymin tulossa Applen televisiopalvelun valikoimiin. NBC:n jättäytyminen syrjään neuvotteluista johtuu etupäässä emoyhtiö Comcastin halusta suojella sen omaa X1-viihdealustaa

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT