Google kehittää uuden version Glass-älylaseista

Google kehittää uuden version Glass-älylaseista
Google aikoo lopettaa Glass-älylasien myynnin, kertovat BBC ja Wall Street Journal.

Päätös tarkoittanee, ettei älylaseja aiota kaupallistaa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Google esitteli lasien prototyypin vuonna 2012 ja lupasi julkaista niistä kuluttajien kukkaroille sopivan version vuonna 2014. Näin ei koskaan käynyt, vaan kaikkein innokkaimmille myytiin Yhdysvalloissa ja Britanniassa 1500 dollaria maksavaa kehittäjäversiota.
Google Glass -projektia ei aiota kuitenkaan haudata, vaan Google on siirtänyt älylasien kehityksen salaisesta X-kehityslaboratoriosta Tony Fadellin alaisuuteen. Tony Fadell tunnetaan erityisesti alkuperäisen iPod-musiikkisoittimen kehittäjänä. Google osti Fadellin perustaman älykodin laitteita kehittävän Nest-yhtiön viime vuonna.

Wall Street Journalin mukaan Google aikoo kehittä laseista uuden version ja julkaista sen vielä tämän vuoden puolella.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 16. tammikuuta, 2015 8:56
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Manu Pitkänen bio
Tägit
Google Älykello Google Glass älylasit Android Wear
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud