AfterDawn logo

Elon Musk aikoo rakentaa futuristisen Hyperloop-testiradan

AfterDawn AfterDawn

Avaruusliikenteeseen erikoistuneen SpaceX:n ja sähköautoyritys Teslan perustaja Elon Musk paljasti Texas Transportation Forum -tapahtumassa suunnitelmistaan rakentaa noin kahdeksan kilometriä pitkä Hyperloop-testirata.

Hyperloop on Muskin kesällä 2013 esittelemä futuristinen kuljetusrata, jossa ihmisiä ja tavaroita voitaisiin siirtää paikasta toiseen putkipostia muistuttavalla järjestelmällä hyvin nopeasti. San Franciscon ja Los Angelesin välille kaavaillussa konseptissa matkustajat liikkuisivat noin 960 km/h:n nopeudella kiitävissä 28-paikkaisissa kapseleissa.

Muskin mukaan testirata voitaisiin rakentaa hyvinkin pian, mahdollisesti Teksasiin. Vielä vuonna 2013 Musk totesi, ettei hänellä ole aikomusta rakentaa Hyperloopia.

Lisää Hyperloopin teknisistä piirteistä voi lukea täältä.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT