AfterDawn logo

Google päätti: Pirate Bayn kopio on se oikea

Matti Robinson Matti Robinson

The Pirate Bayn elämä internetissä on ollut vähintäänkin vaakalaudalla sitten Ruotsissa tehdyn sivuston ratsian. Kuukausi sitten ratsattu sivusto on poliisitutkinnan kohteena eikä toistaiseksi huhuttua paluuta ole nähty.

Näinä epävarmoina aikoina on vaikea päätellä mihin osoitteeseen tulisi siis suunnata, jos torrent-tiedostot haluaa laulamaan. Linux-distrojen lataamisesta voi kysyä lähiön omalta merirosvolta tai suunnata kohti suosimaansa hakukonetta.

Virallista thepiratebay.se-osoitetta hakukoneet tarkastelevat yhä mielenkiinnolla, vaikka siellä ei totuttua sisältö olekaan – erityisesti kosta sivustolta löytyy lähtölaskenta. Enää ei kuitenkaan ole selvää, että edes "pirate bay"-haku toisi sivuston ensimmäisenä hakutuloksena.


TorrentFreak on huomannut, että Googlen hakukone ei esitä virallista sivustoa ensimmäisenä, vaan sen tilalla on OldPirateBay-sivusto (kuvassa), jonka taustalla on torrent-sivusto isoHunt. Bing ja sen tekniikkaa käyttävä Yahoo sen sijaan luottavat yhä, että thepiratebay.se on se oikea – ja virallinen – hakutulos, vaikka sieltä torrentteja ei löydykään.

Kumpi teidän mielestänne on oikea ykköshakutulos?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT