AfterDawn logo

Iso merkkipaalu: AfterDawnista ladattu yli 250 miljoonaa softaa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Yksi iso merkkipaalu sivustomme historiassa napsahti kohdalle viime yönä. Nyt palveluidemme kautta on 15-vuotisen historiamme aikana ladattu yli 250 miljoonaa ohjelmistoa.

Kun avasimme AfterDawnin kesäkuussa 1999, alusta lähtien yhtenä osana palveluamme tarjosimme ladattavia freeware- ja shareware-ohjelmistoja sivustomme kautta. Alunperin ohjelmistovalikoima rajoittui puhtaasti digitaaliseen musiikkiin liittyviin ohjelmiin. Varsin nopeasti tarjonta laajeni videoon liittyviin ohjelmiin ja vuonna 2005 laajensimme valikoimamme kattamaan kaikentyyppiset Windows- ja Mac-ohjelmistot. Jonkin aikaa mukana olivat myös Linux-ohjelmistot, mutta Linuxin ohjelmien hyvin, hyvin erilaisesta jakelutavasta johtuen kyseinen puoli jäi aina varsin vähäiselle suosiolle ja lakkautimmekin Linux-ohjelmien jakelun pari, kolme vuotta sitten.

Nyt olemme siis saavuttaneet neljännesmiljardin palvelintemme kautta ladatun ohjelman rajapyykin, joka sisältää toki kaikkien eri kieliversioidemme kautta tehdyt lataukset. Suomessahan ohjelmat löytyvät download.fi -domainista, joka on kiinteä osa Suomen AfterDawnin valikoimaa. Muissa maissa softat löytyvät suoraan kunkin maan AfterDawn-sivuston alta.


Tarkka latausmäärä tätä kirjoittaessa on:

250 023 909 latausta
(9 086 eri ohjelmaa/editiota, 27 517 latausta/ohjelma)

Ja ne ohjelmathan löytyvät siis täältä:

download.fi

Seuraavaa neljännesmiljardia en uskalla edes arvioida, tuleeko sitä koskaan vai saavutetaanko se jollain täysin muulla mallilla – todennäköistä on, että myös PC-puolella ohjelmien jakelu siirtyy ajan kanssa ns. app store-malliin, vaikka Windows 8 ei vielä täysin tuota muutosta onnistunut tekemäänkään. Windows 10:n tulo ja mahdolliset vapaammat jakeluehdot sen tarjoamassa app storessa saattavat kuitenkin muuttaa ohjelmien jakelua merkittävästikin.

Olemme kuitenkin tyytyväisiä yhden ison virstanpylvään saavuttamisesta ja kiitänkin kaikkia heitä, jotka vuodesta toiseen ovat suositelleet tutuilleen download.fi:tä Suomen parhaana ohjelmien latauspaikkana. Kiitos!

-Petteri Pyyny, tj
AfterDawn Oy

1 KOMMENTTI

OneMember1/1

Keep it up guys.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT