AfterDawn logo

Apple aikoo lisätä Beats-musiikkipalvelun iPhoneihin ja iPadeihin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Apple aikoo lisätä Beats Music -suoratoistopalvelun kaikkiin iOS-laitteisiin ensi vuoden alusta lähtien, kertoo Financial Times. Apple osti kuulokkeita ja suoratoistopalvelua kehittäneen Beatsin viime kesänä kolmella miljardilla dollarilla. Kauppasummalla mitattuna kyseessä oli Applen historian suurin yritysostos.

Syksyn mittaan on kuultu huhuja, joiden mukaan Apple aikoisi uudistaa Beatsin musiikkipalvelun ennen sen uudelleen lanseerausta ensi vuoden alussa. TechCrunchin tietojen mukaan Apple voisi jopa luopua kokonaan Beats-brändistä ja sulauttaa sen osaksi iTunesia. Financial Timesin mukaan iTunes-brändin käyttö näyttää todennäköiseltä.

IPhoneihin ja iPadeihin esiladatun suoratoistosovelluksen avulla Apple madaltaa kynnystä kokeilla palvelua ja mahdollisesti jäämään sen käyttäjäksi. Ruotsalaisella Spotifylla ei ole tällaista päätelaite-etua, vaikka sillä on tietysti aina mahdollisuus sopia sovelluksen lataamisesta puhelinmerkkien kanssa. Päätelaite-etu ei tee kuitenkaan ketään autuaaksi, kuten iTunes Radion kohdalla on nähty.


Financial Timesin jutussa ei kerrota aiotaanko Beats lanseerata uusille markkinoille iOS-integraation yhteydessä. Tällä hetkellä palvelu toimii vain Yhdysvalloissa. On mielenkiintoista nähdä miten palvelun integrointi Applen mobiilikäyttöjärjestelmiin vaikuttaa Android- ja Windows Phone -sovelluksiin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT