AfterDawn logo

YouTube haastaa Spotifyn: Esitteli uuden Music Key -suoratoistopalvelun

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Vaikka YouTube ei olekaan varsinaisesti musiikkipalvelu, löytyy sen valikoimista läjäpäin musiikkia ja sitä käytetään vaivattomuutensa vuoksi yleisesti kotibileiden jukeboksina. Google on havainnut käyttöskenaariossa markkinaraon ja päättänyt tuoda saataville musiikin kuunteluun optimoidun version videopalvelusta.

YouTube Music Key mahdollistaa tavalliseen YouTubeen verrattuna musiikin kuuntelun ilman mainoksia. Lisäksi 9,99 euroa kuukaudessa maksavan palvelun kautta musiikkia voi kuunnella offline-tilassa ja sekä kun puhelimen lukitsee. Palvelu julkaistaan Googlelle ominaiseen tyyliin beta-versiona ja sen tilaajaksi pääsee nyt alennetulla 7,99 euron hinnalla. Kutsua vastaan (voi pyytää täältä) palvelua voi käyttää puolen vuoden ajan ilmaiseksi.

YouTube Music Keyn tilaajilla on käyttöoikeus myös Google Play Musiciin, jonka valikoimissa on 30 miljoonaa kappaletta ja sinne voi tallentaa omaakin musiikkia. Musiikkipalvelu on osa YouTube-mobiilisovelluksia ja verkkosivustoa, joten erillistä sovellusta sen käyttämiseksi ei tarvitse ladata.

3 KOMMENTTIA

Bazilli1/3

Lukitusnäytön alla kuuntelu on onnistunut pitkään 3 osapulen appseilla. Mielummin maksan Spotifystä kuin tästä, kun Youtubessa tuo laatukin vaihtelee laidasta laitaan.

arcanix2/3

Miksi ihmiset maksaisi tästä kun youtubesta voi joka tapauksessa kuunnella biisejä ilmaiseksi? Adblockilla ei näy edes mainokset. Ja mitä omia asiakkaita on tarkkaillut, niin nykyään taitaa olla aika suosittua ladata biisit suoraan youtubesta mp3:na lataayoutube-sivuston kautta.

user_org (vahvistamaton)3/3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:

Miksi ihmiset maksaisi tästä kun youtubesta voi joka tapauksessa kuunnella biisejä ilmaiseksi?

Hintaa kuulu myös Google Play Music valikoima, ja taitaa käyttöliittymäkin olla hommaan paremmin sopiva, oma sovellus, tosin sovelluksen osalta sellainen kutina ettei ole kun parille alustalle ja nekin vai mobiiliin.

Ei hajua toimiiko muilla YouTube sovelluksilla miten.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT